Atsauksmes par grāmatu "Rekless. Spoguļpasaule"

2011-10-10

Kornēlija Funke ar darbu "Rekless. Spoguļpasaule" lasītāja acu priekšā uzbur pilnīgi jaunu - pasakainu un spriedzē burtiski dzirksteļojošu - fantāzijas pasauli. Hannoversche Allgemeine Zeitung, 2010. gada septembris

Kornēlija Funke ar darbu Rekless. Spoguļpasaule lasītāja acu priekšā uzbur pilnīgi jaunu – pasakainu un spriedzē burtiski dzirksteļojošu – fantāzijas pasauli.  
Hannoversche Allgemeine Zeitung, 2010. gada septembris

Ar grāmatu “Rekless. Spoguļpasaule” Kornēlija Funke pierāda, ka viņas rakstāmspalvai piemīt gluži vai maģiskas spējas radīt valdzinošu stāstu. Šis stāsts ir Holivudas scenārija cienīgs – tajā nemitīgi ir runa par dzīvību un nāvi, elpu aizraujošajās cīņu ainās sastopama gan brutalitāte, gan patoss, tomēr vienlaikus netrūkst arī humora un viegluma.
Taču “Rekless. Spoguļpasaule” pārējo fantāzijas trilleru vidū izceļas ar rakstnieces izsmalcināto valodu, kas virtuozi atdzīvina viņas radītos tēlus un piešķir poēziju to rīcībai.   
Badische-Zeitung.de, 2010. gada septembris

Ātrais temps paātrina lasītāja sirdsdarbību un lieliski atbilst sižetam – grāmatas varoņiem ir jāsteidzas, viņiem nav laika! Pasaku zeme ir tieši tāda, kādai tai jābūt: apburoša, brīnumskaista, taču arī baisa un dzīvību apdraudoša. Ar katru nākamo lappusi lasītājs arvien dziļāk ienirst šajā fascinējošajā pasaulē.
lovelybooks.de, 2010. gada septembris

Tu atver grāmatu – un jau esi sapinies  maģijas valgos... Kornēlija Funke ir neticami talantīga stāstniece – viņa spēj radīt pasaules, kas elpo un ņurd, kas apdraud un pēc tam noglāsta dvēseli.  Funkei izdodas zibenīgi mainīt stāstījuma perspektīvu, piešķirot visnejaukākajiem tēliem emocijas, ar kurām lasītājs spēj identificēties.      
Neue Presse Hannover, 2010. gada septembris

Lasītāju atsauksmes