Apraksts

Grāmata pieejama arī Books

Kad pagājušā gadsimta 90. gadu sākumā Andris Kārkliņš ar neparasto „piebildi” el Leton atgriezās Latvijā, daudziem viņa personība neko īpašu neizteica. Un tad šis latvietis ar pasaules vēju matos mums atklājās kā īpaša, ne ar ko citu nesalīdzināma personība. „Andris visu darīja pa īstam vai nedarīja nemaz. Ja ceļoja, tad uz pasaules malu, ja skrēja, tad maratonu, ja dziedāja, tad līdz asarām,” tā savu bijušo kolēģi raksturo Vilnis Klinovičs.

Andris Kārkliņš dzimis 1942. gada 28. janvārī Zaļeniekos. Bērna gadi pavadīti Amerikā, tad atgriešanās Eiropā, Spānijā, lai, sešus gadus dzīvojot kopā ar čigāniem Andalūzijā, apgūtu flamenko.
„Ja būtu Latvijā audzis, skolotos un gulētu ar latviešu vārdnīcu, gribētu būt labāks par Endzelīnu,” kādā intervijā saka Andris. Šī atzīšanās vēlreiz apliecina „letoņa”, kā viņu dažkārt sauc draugi, patieso pieķeršanos Latvijai un visam latviskajam.

Šis haiku krājums ir pirmais publicētais dzejnieka Andra Kārkliņa darbs. „..pārdroša tēlainība, paša ieraudzījumi, reibinoši sastati, kas rauj pāri valodas grubuļiem,” tā Andra Kārkliņā dzeju raksturo spalvas brālis Māris Čaklais.

Vāka māksliniece Vita Lēnerte.

Iesaki draugiem