Apraksts

18. gadsimts, Luiziāna. Traģiskā negadījumā zaudējis brāli, plantācijas īpašnieks Luijs nespēj ar to samierināties. Dzeršana un azartspēles neremdē sāpes, līdz kādu vakaru viņš sastop nemirstīgu būtni – vampīru Lestatu, kurš viņam piedāvā iespēju atdzimt un dzīvot mūžīgi. Taču maksa par to būs augsta...
Krāšņa glezna, barokāls, hipnotisks stāstījums – tā var dēvēt Luija grēksūdzi jaunam reportierim. Caur daudzšķautņainu piedzīvojumu prizmu vampīrs vēsta par mīlestību un naidu, prieku un izmisumu, mēģinot atrisināt mūžīgās dzīvošanas un nemirstības mīklu.

Amerikāņu rakstniece Anna Raisa (1941) pamatoti tiek dēvēta par mūsdienu vampīru literatūras karalieni. Lai gan pasaules slavu autore ieguvusi tieši ar romānu ciklu “Vampīru hronikas”, viņas spalvai pieder vairāk nekā 30 darbu gan gotiskā romāna, gan kristīgās literatūras un pat erotikas žanrā. Viņas grāmatas ir pārdotas vairāk nekā simt miljonos eksemplāru, ierindojot Annu Raisu starp vispopulārākajiem amerikāņu rakstniekiem pēdējās desmitgadēs.
Anna Raisa dzīvo Dienvidkalifornijā un papildus rakstniecībai aktīvi darbojas portālā Facebook, ik dienas rosinot diskusijas par literatūras, politikas un ekonomikas jautājumiem.

1994. gadā pēc romāna “Intervija ar vampīru” motīviem uzņemta filma, kura ieguva lielu kritiķu un skatītāju atsaucību. Galvenās lomas atveido tādas Holivudas zvaigznes kā Toms Krūzs, Breds Pits, Antonio Banderass un Kirstena Dansta, kurai vampīru meitenītes Klaudijas loma atnesa pasaules slavu.

“Patiess supergrāvējs... Pārdrošs, erotisks un neaizmirstams.”
The Cincinnati Enquirer

“Jutekliski, saviļņojoši, brīnišķīgi!”
Houston Chronicle

“Sensacionāls un fantastisks... baismīgas burvības caurausts darbs.”
St. Louis Post-Dispatch

No angļu valodas tulkojusi Santa Brauča.

Iesaki draugiem