Apraksts

“Smalkjūtība” – tas ir romāns par mīlestību, dziļu, kvēlu, neparastu mīlestību, kas aizsākas starp diviem cilvēkiem, par kuriem sākotnēji visiem citiem jau ir gatavs spriedums – tie nekad nebūs pāris.
Šarmantajā Natālijā ir iemīlējušies visi birojā strādājošie vīrieši, arī viņas priekšnieks Šarls. Bet Natālija ir pārdzīvojusi smagu zaudējumu un nereaģē ne uz kādiem uzmanības apliecinājumiem. Lai atdzīvinātu Natālijā jūtas, ir vajadzīga patiesa smalkjūtība...

“Virtuozi uzrakstīts darbs, kas vienlaikus ietver gan romantisko jūtu dziļumu, gan literārās spēles vieglumu.”
L’ Express

Dāvids Foenkinoss (David Foenkinos, dz. 1974) ir dzimis Parīzē, studējis literatūru Sorbonnā. Šobrīd viņš ir viens no izcilākajiem jaunās paaudzes franču rakstniekiem, viņa smalkie, asprātīgie romāni ir iekarojuši lasītāju sirdis ne tikai Francijā, bet arī aiz tās robežām. Pēc romāna “Smalkjūtība” motīviem uzņemta filma, kurā galvenās lomas atveido Odrija Tatū un Fransuā Damjēns.

Šis projekts tika finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu.

No franču valodas tulkojusi Anda Pelēka.


“Dāvidam Foenkinosam ir izdevies neiespējamais: viņš liek lasītājam vienlaikus smieties un pārdzīvot mīlas radītos sarežģījumus. Fantastiski dialogi un situācijas! Lasiet paši un dāviniet draugiem!”
Le Figaro

“Romantisks – īsts franču romāns!”
Elle

“Romānā “Smalkjūtība” – pēc skaita jau astotajā –, tāpat kā iepriekšējos darbos, ir jūtams rakstnieka Dāvida Foenkinosa rokraksts – galveno varoņu šarmantā neveiklība, artistiskais tēlu atveidojums un nenopietnā nopietnība.”
Le Nouvel Observateur

“Nav iespējams pretoties šī darba valdzinājumam. Šķiet, katrs uzrakstītais vārds ar skrupulozu precizitāti skar ikviena sirdī dziļi slēptās izjūtas.”
Le Figaro

Iesaki draugiem