Apraksts

Mūsdienu amerikāņu rakstnieka Džona Grišama vārds lasītājiem ir labi pazīstams. Starp populārākajiem viņa darbiem rodami tādi bestselleri kā “Pēdējais zvērinātais”, “Apelācija”, “Pavēste”, “Nepatiesi apsūdzēts”, “Pelikānu lieta” u. c. Līdz šim latviešu lasītāji ir iepazinuši tikai pieaugušajiem rakstītus šī autora darbus, bet nu klajā nāk pirmais no trim romāniem, kas aizraus arī pusaudžus.

Neatklājama slepkavība
Nevienam nezināms liecinieks
Kāds zina patiesību… un viņam ir tikai trīspadsmit gadu
Iepazīstieties – tas ir Teodors Būns!

Trīspadsmitgadīgā Teo Būna vecāki ir juristi, un nelielajā Stratenburgas pilsētiņā zēns pazīst katru tiesnesi, katru policistu un katru tiesas ierēdni, turklāt likumus pārzina kā savu kabatu un izpalīdz ar padomiem gan saviem vienaudžiem, gan pieaugušajiem. Jo – viņa sapnis ir kļūt par izcilu advokātu un savu dzīvi aizvadīt tiesas zālē.
Taču notikumi pavēršas tā, ka Teo Būnam jāiesaistās sensacionālas slepkavības prāvas gaitā jau tagad. Pierādījumu trūkuma dēļ noziedznieks, visticamāk, izspruks no soda, bet Teo ir vienīgais, kurš zina patiesību. Likmes ir augstas – vai tas kavēs zēnu censties panākt taisnības uzvaru?
Intriga un spriedze, kas ielaužas gluži parasta 8. klases skolnieka dzīvē, padara šo romānu aizraujošu ne tikai pusaudžiem, bet arī pieaugušajiem. Jo Džons Grišams neapšaubāmi ir viens no izcilākajiem un pasaulē atzītākajiem spriedzes romānu rakstniekiem.

“Grišama talants rakstīt interesantus spraiga sižeta “juridiskos trillerus” veiksmīgi atklājas grāmatā, kuras lapas ar aizrautību šķir arī gados jauni lasītāji, degot nepacietībā uzzināt, kas notiks tālāk.”
Scripps Howard News Service

“Aizraujoši… Šo grāmatu es ieteiktu katram, kam patīk mistēriju atšķetināšana. Manuprāt, “Teodors Būns” savaldzinās ikvienu.”
Scholastic News

No angļu valodas tulkojusi Ieva Strelēvica.

Iesaki draugiem