Apraksts
Vairāku populāru pavārgrāmatu autori Jūliju Visocku Latvijā pazīst gan tie, kuri labprāt darbojas virtuvē, gan arī kino un teātra cienītāji. Kopš 2003. gada viņa vada Krievijā populāro televīzijas raidījumu “Ēdam mājās”. Grāmatā “Viens un divi – gatavs!” iekļautas šī raidījuma 2007.–2008. gada sezonas receptes.
“Pat ja jums nav īpašu ēdiena gatavošanas iemaņu, nebūt nav obligāti katru dienu cept kartupeļus,” apgalvo Jūlija Visocka un piedāvā receptes vienkāršiem ēdieniem, kādus viņa gatavo saviem tuviniekiem.
Mani ļoti fascinē Jūlijas Visockas darbošanās virtuvē. Tā notiek tik viegli, pat, varētu teikt, rotaļīgi. Noteikti esmu viņas domubiedre, jo uzskatu, ka ēst gatavošana nav grūts, apnicīgs vai sarežģīts darbs, bet gan radošs process, kura rezultātā baudījumu gūst ne tikai mūsu garšas kārpiņas. Tas ir arī veids, kā kopā ar saviem mīļajiem cilvēkiem radīt svētkus. Un svētki mums ir tik ļoti vajadzīgi.
Lolita Neimane, diētas ārste
Jūlija ēdienu gatavo rotaļīgi, bet atbildīgi. Viņas rosīšanās virtuvē ir pilna mīlestības, emociju, dzīvesprieka un arī rūpju. Te ir process un rezultāts – abi vienlīdz svarīgi. Vērojot viņas darbošanos, var iemācīties arī praktiskas viltības un knifus. Šī grāmata, kuru var novietot virtuves plauktā kā iedvesmas avotu, vienmēr būs labs ceļvedis, lai sasniegtu gardu un smaržīgu rezultātu – sātīgu pamatēdienu, apetīti un dzīvesprieku rosinošu uzkodu vai debešķīgu saldēdienu. Vai sajuti gaisotni? Lai mums izdodas: viens un divi – gatavs!
Lolita Šelvaha, pavārgrāmatu autore
Jūlijas Visockas ēdienu receptēs man patīk tas, ka līdztekus noteiktu pavārmākslas principu ievērošanai tajās vienmēr iespējams aizstāt atsevišķas sastāvdaļas ar citām, tādējādi pielāgojot maltīti savas mājas rocībai. Turklāt šķiet, ka pievilcīgā aktrise, kas ir slavena kinorežisora laulātā draudzene un divu jauku bērnu māte, kopā ar virtuves padomiem izplata arī dzīvesprieku un dalās veiksmē.
Monika Zīle, rakstniece un žurnāliste