Apraksts

Hāleds Hoseinī (1965) dzimis Afganistānā, Kābulā, bet 1980. gadā pārcēlies uz ASV. Viņa pirmais romāns “Pūķa ķērājs” kļuvis par starptautisku bestselleru un publicēts 34 valstīs. 2006. gadā Hāleds Hoseinī iecelts par ASV labas gribas vēstnieku Apvienoto Nāciju Bēgļu aģentūrā.

Marjamai ir tikai piecpadsmit gadu, kad viņu apprecina ar Rašīdu un aizsūta viņam līdzi uz Kābulu. Gandrīz divus desmitus gadu vēlāk izveidojas Marjamas un vietējās meitenes Leilas draudzība, saistot viņas ar tik ciešām saitēm kā māti ar meitu. Kad varu pārņem tālibi, dzīve kļūst par izmisīgu cīņu ar badu, nežēlību un bailēm. Taču mīlestība spēj pamudināt cilvēkus uz pavisam negaidītu rīcību un panākt, ka viņi pārvar visbaismīgākos šķēršļus ar pārsteidzošu varonību.

"Ja jūs varbūt gudrojat, vai "Tūkstoš sauļu mirdzums" ir tikpat labs romāns kā "Pūķa ķērājs", atbilde ir – nē. Tas ir labāks."
Washington Post

"Hoseinī piemīt reta prasme vērpt aizraujošu stāstījumu – gluži kā Dikensam."
Daily Telegraph

"Saistošs vēstījums... Spēcīgi tēlotas sieviešu ciešanas un izturība tālibu režīma laikā."
Daily Mail

"Hoseinī spilgti parāda afgāņu sieviešu dzīvi... izteiksmīgi tēlo viņu mīlošās, jūtīgās dvēseles."
Guardian

"Hoseinī vēlreiz guvis panākumus... Viņa romāns "Tūkstoš sauļu mirdzums" ir triumfs. Ar Hāleda Hoseinī palīdzību pasaule beidzot sadzirdējusi Afganistānas balsi."
Financial Times

"Divu izmocītu sieviešu līdz sirds dziļumiem aizkustinošā draudzība piešķir romānam traģisku skanējumu."
People

"Šis ir stāsts par upuriem, kuri nepieciešami, lai saglabātu cerības un prieku, un par mīlestības spēku, kas pārvar bailes. Patiešām izcili."
New York Daily News

Publikācijas

Iesaki draugiem