Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Hanja Janagihara, amerikāņu rakstniece, pasaules atpazīstamību ieguvusi ar romānu “Mazliet dzīvības”, kas iznāca 2015. gadā un jau ir iekļauts mūsdienu klasikas zelta pūrā. Savā nākamajā grāmatā autore piedāvā drosmīgu, spilgtu stāstu, kas trīs dažādās versijās izspēlē Amerikas eksperimentu: stāstu par mīlestību, ģimeni, zaudējumu un utopijas maldinošajiem solījumiem.

1893. gadā alternatīvā Amerikas versijā Ņujorka atrodas Brīvajās Valstīs, kur visiem ļauts brīvi dzīvot un brīvi mīlēt (vai vismaz tā šķiet). Trausls un izsmalcināts bagātas dzimtas mantinieks mēģina izvairīties no laulības ar krietnu precinieku, aizrāvies ar šarmantu, bet trūcīgu mūzikas skolotāju.

1993. gadā Manhetenā, kur plosās AIDS epidēmija, jauns havajietis dzīvo kopā ar daudz vecāku un bagātāku partneri, vairīdamies stāstīt par tēva skumjo likteni un paša nelaimīgo bērnību.

Un 2093. gadā sērgu plosītā totalitārā valstī ietekmīga zinātnieka mazmeita, ko sakropļojusi slimība, cenšas izlauzt ceļu dzīvē bez mīļotā vectēva – un atklāt sava vīra regulārās prombūtnes noslēpumu…

Romāna “Uz paradīzi” pievilcība slēpjas prasmē dziļi izprast mūsu mūžīgās alkas pasargāt visus, kurus mīlam – dzīvesbiedrus, mīļotos, bērnus, vecākus, draugus un pat līdzpilsoņus –, un sāpes, ko izjūtam, apzinoties, ka tas nav iespējams.

No angļu valodas tulkojusi Ilze Paegle-Mkrtčjana.

Iesaki draugiem