Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Piecpadsmitais gadsimts. Biezu mūru apjoztajā Konstantinopolē dzīvo bārene Anna. Iemācījusies lasīt, viņa šajā varenajā pilsētā, kas slavena ar bibliotēkām, atrod pēdējo kādas senas grāmatas eksemplāru – stāstu par Etonu, kurš alkst kļūt par putnu un uzlidot līdz utopiskai paradīzei debesīs. Otrpus pilsētas mūriem pēc mājām skumst Omeirs, zēns no attāla malkascirtēju ciema. Līdz ar saviem mīļajiem vēršiem viņš ir iesaukts armijā, kura aplenkusi Konstantinopoli.

Mūsdienas. Leikportas pilsētas bibliotēkas otrajā stāvā astoņdesmit gadus vecais Zīno ar piektās klases bērniem iestudē gadsimtiem seno stāstu par Etonu. Šīs pašas bibliotēkas pirmajā stāvā ir iebarikadējies septiņpadsmit gadus vecais Sīmors, kurš sapņo par labāku pasauli. Viņa mugursomā ir paslēpts spridzeklis, bet apkārtni jau novēro policija.

Ne pārāk tāla nākotne. Starpgalaktiku lidaparāta “Argo” hermotelpā uz grīdas sēž Konstance. Viņa no šejienes nav izgājusi jau gandrīz gadu. Atceroties tēva stāstīto, meitene uz papīra strēmelēm pieraksta savādo teiksmu par Etonu.

Anna, Omeirs, Sīmors, Zīno un Konstance ir sapņotāji un autsaideri, kuru dzīves neizbēgami savijas vienā stāstā. Entonija Dora pārsteidzošā iztēle aizved mūs ceļojumā uz pasaulēm, kas ir tik iespaidīgas un dziļas, ka uz brīdi aizmirstam savējo...

Entonijs Dors (Anthony Doerr), godalgotais amerikāņu rakstnieks, vairāku literāro balvu ieguvējs, tostarp Pulicera balvas laureāts, kļuva pasaulslavens ar romānu “Mums neredzamā gaisma”, pēc kura motīviem uzņemts seriāls Netflix. Romāns “Putnu pilsēta mākoņos” plūcis slavas laurus vairākās valstīs un tulkots 34 valodās.

No angļu valodas tulkojusi Māra Poļakova.


Lūk, grāmata, kuru sarakstījis godalgots autors: tai piemīt dāsnas sirds plašums, un tā rada prieku. Romāns “Putnu pilsēta mākoņos”, līdzīgi Pulicera balvu ieguvušajam Dora romānam “Mums neredzamā gaisma”, ir kā malks svaiga gaisa un vienlaikus arī dāvana mums – lasītājiem.
The Guardian

Plašs un ambiciozs, un izdomas bagāts... Rakstniekam Entonijam Doram piemīt reta spēja apvienot universālo un specifisko. Viņa stāsti – vienlaikus intīmi un bezgalīgi plaši – apžilbina ar savu vērienu. Neko līdzīgu romānam “Putnu pilsēta mākoņos” jūs vēl nebūsiet lasījuši!
San Francisco Chronicle

Otras tādas grāmatas kā “Putnu pilsēta mākoņos” nav. Tās stāsts apbur un pārņem savā varā, tēli un laika periodi savijas vienā emocionālā veselumā, aicinot sākt lasīt atkal no sākuma, tiklīdz aizšķirta pēdējā lappuse.
Forbes

Entonija Dora proza ir kā buramvārdi, viņa radītā pasaule – reizē izaicinoša un trausla. Tā ir virtuoza meditācija par grāmatu alķīmiju. Gaidot burvju trikus, iegūsiet izsmalcinātu stāstījumu.
Star Tribune

Romāns “Putnu pilsēta mākoņos” ir ievērojams sasniegums, tas rada lasīšanas prieku. Nopietnas grāmatas reti spēj radīt šādas emocijas. Mūsdienu pasaulē, kurā daba un stāsti kļūst svarīgāki nekā jebkad iepriekš, šāda smalka grāmata vienlaikus izglīto, sniedz mierinājumu un iedvesmo.
The Times

Iesaki draugiem