Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Romāns “Es vedīšu tevi mājās” ir gan slāpētas kaisles pilns, divbalsīgs tango, gan dzimtas stāsts, gan mazliet detektīvs, gan arī darbs, kurā skaudrā šķērsgriezumā atklātas dažas sociālo problēmu šķautnes.

Autore romāna tēlus Adriānu, Zemgu, Sāru, Munisi un citus saudzīgi, taču bez jelkāda atkāpšanās ceļa un kompromisiem liek zem savas Radītājas lupas, rādot cilvēka dzīvi visā tās bieži vien sāpīgajā skaistumā.

Zemgus un Adriāna alkst iegūt kaut ko vērtīgu un paliekošu, sastapties, taču viņiem var nākties zaudēt līdzšinējās dzīves spožumu un uzsākt askētiskas vientulības ceļu uz īstajām un vienīgajām – mājām.

RAMONA INDRIKSONE ir rīdziniece, kura jaunībā sākusi rakstīt romantiskus garstāstus par mīlestību, tiesa, nevienam nerādot. Vēlāk, viņai strādājot bērnu krīzes centrā, uzkrātā pieredze pārtapa pirmajos stāstos, un tie tika aizsūtīti uz Latvijas Rakstnieku savienības Literāro akadēmiju. Ramona Indriksone uzsāka un pabeidza mācības Ingas Žoludes prozas meistardarbnīcā. Autores stāsti publicēti izdevumos Domuzīme, KonTEKSTS, Jaunā Gaita, Satori un Punctummagazine. 2019. gadā iznāca Ramonas Indriksones pirmā grāmata – stāstu krājums “Pāris metru zem ūdens”, 2021. gadā – romāns “Es biju cita”. “Es vedīšu tevi mājās” ir viņas otrais romāns.

Vāka māksliniece – Natālija Kugajevska.

Iesaki draugiem