Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Sjū Stjuarte-Smita (Sue Stuart-Smith) ir plaši pazīstama angļu psihiatre, psihoterapeite un autore grāmatai The Well Gardened Mind (Rūpīgi kopts prāts), kas iekļauta Sunday Times bestselleru sarakstā un ieguvusi The Times nomināciju kā viena no 2020. gada labākajām grāmatām, savukārt The Sunday Times to novērtējis kā gada labāko dārzkopībai veltīto grāmatu.

“Šajā grāmatā britu psihiatrei un psihoterapeitei Sjū Stjuartei-Smitai ir izdevies saprotamā un saistošā veidā apkopot plašu informācijas apjomu par dārzniecības prakses dziedinošajiem efektiem. Zinātnisko pētījumu rezultātus viņa ilustrē ar pašas un pacientu pieredzes stāstiem. Ceru, ka daudziem lasītājiem tā palīdzēs stiprināt dzīvesspēku, kopjot savus dārzus gan tiešā, gan metaforiskā ziņā.”
Ņikita Bezborodovs, bērnu psihiatrs,
Bērnu psihiatrijas klīnikas vadītājs

“Rekomendēju ikvienam, jo grāmata pavērs jaunu skatu uz dabas un augu klātbūtnes nozīmi mūsu ikdienā. Šajā trauksmes un pārmaiņu laikmetā tā atgādina, cik dažādi esam – vai kara veterāns, vai šizofrēnijas pacients, vai veselais – un cik dažādi uztveram dabu un procesus tajā, kā arī cik ļoti viss un visi iederas savā daudzveidībā.
Grāmata ir par būtisko – par atgriešanos pie “saknēm”.”
Ilze Rukšāne, ainavu arhitekte, ALPS ainavu darbnīca

“Augi ir mūsu draugi. Sjū Stjuarte-Smita, aizrautīgi stāstot par dzīvi, izklāsta neirozinātniskos pierādījumus tam, kāpēc dārzkopība mūsdienās ir viens no populārākajiem hobijiem. Šī nodarbe vairo prieku un veselību. Grāmatā “Rūpīgi kopts prāts” var uzzināt, kā palīdzēt sev un pasaulei.”
Ilze Aizsilniece, Ģimenes ārste, LU MF lektore,
Latvijas Ārstu biedrības prezidente,
Lielās Talkas kustības dibinātāja

No angļu valodas tulkojusi Madara Bernharda-Ādamsone.

Iesaki draugiem