Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Pusaudžu vecumā (12-24) cilvēka smadzenes būtiski mainās. Lai arī pārmaiņas pārsteidz kā pašus jauniešus, tā arī viņu līdzcilvēkus, pusaudži tomēr nav “nenobrieduši cilvēki ar traku uzvedību”.

Daniels Sīgels grāmatā “Vētrainais pusaudžu prāts” sagrauj virkni mītu, parādot pusaudžu gadus kā dzīves posmu, kad iezīmējas ceļš, kas tiks izvēlēts pieaugušā vecumā.

Pusaudžu vecumā tiek apgūtas nozīmīgas prasmes: patstāvīga dzīvošana, dziļu saikņu veidošana ar citiem cilvēkiem, droša eksperimentēšana, riska un atbildības uzņemšanās.

Izprotot pusaudžu prāta īpatnības, jaunieši un viņu vecāki varēs pilnvērtīgi pieredzēt šo sarežģīto un ļoti nozīmīgo vecumposmu.

Daniels Sīgels (Daniel J. Siegel, 1957), M. D., medicīnas izglītību ieguvis Hārvarda Universitātē, ir klīniskais psihiatrijas profesors Kalifornijas Universitātē Losandželosā, viens no Mindful Awareness Research Center (Apzinātības pētniecības centra) dibinātājiem un vadītājiem, Mindsight Institute (Prāta redzes institūta) izpilddirektors. D. Sīgels ir lektors un daudzu rakstu un grāmatu autors.

No angļu valodas tulkojis Mārtiņš Zelmenis.

Iesaki draugiem