Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Piepeši parādījies nāvējošs vīruss, kas uzbrucis dzīvniekiem, neatgriezeniski maina pasauli – notiek mērķtiecīga zvēru, lopu un to mazuļu izkaušana, viņu gaļu vairs nedrīkst izmantot pārtikā. Valdība jaunajiem apstākļiem stājas pretī ar baisu lēmumu: tiek atļauta cilvēku gaļas audzēšana, pavairošana, nokaušana un apstrāde. Kanibālisms ir legalizēts, sabiedrība tiek sašķelta divās lielās grupās: tie, kuri ēd, un tie, kurus apēd. 
Krīga saldētavas galvenais menedžeris Markoss Teho ir šaubu mākts birokrāts. Dienā, kad viņš saņem dāvanā pārtikai audzētu sievieti, iekāre viņa smadzenēs ievelk vēl vienu draudīgu grumbu, kas noved pie slepenas sabiedrībā pieņemto normu pārkāpšanas.

Šajā mulsinošajā distopijā – tikpat brutālā, cik izsmalcinātā, tikpat alegoriskā, cik reālistiskā – Agustinas Basterikas daiļdarba satriecošais spēks 
aicina uz pārdomām par dzīvi, kuru dzīvojam šodien.

Agustina Basterrika ir godalgota romānu un stāstu rakstniece, viena no slavenākajām Buenosairesas literārās skatuves personībām. Viņas romāns “Izsmalcināta gaļa” ir tulkots un izdots jau vairāk nekā divdesmit valodās.

No spāņu valodas tulkojis Edvīns Raups.


Nervus kutinošs, grods futūristisks romāns ar negaidītu noslēgumu. Alegorija par mūsdienu kanibālistisko sabiedrību; pārsteidzošs, lieliski izsvērts sižets, izklāstīts prozā, kas iegriež dvēselē kā ar nazi. 
Horhe Fernandess Diass

Agustina Basterrika ieved lasītāju aizraujošā, bet neiedomājamā necilvēcības atvarā. Romāns “Izsmalcināta gaļa” ievelk, cieši satur un neļauj izrauties, līdz aizšķirta pēdējā lappuse un, iespējams, arī krietnu laiku pēc tam... Nešaubīgi aizraujošākā grāmata, kas lasīta šogad.
Kristina Dalčere, amerikāņu rakstniece

Romāns “Izsmalcināta gaļa”, sarakstīts tiešā, atkailinātā valodā, iepazīstina ar distopiskas kanibālu sabiedrības uzbūvi. Atbaidošie un vienlaikus valdzinošie tēli brīžiem atgādina Frensisa Bēkona gleznas. Romāns, atsegdams vienu otru mūsdienu sadzīvē pieņemtu, bet neglītu šķautni, lasītājam liek nodrebēt iespējama apdraudējuma jautās.
Pedro Mairals

Kaut arī šajā romānā netrūkst poēzijas, “Izsmalcināta gaļa” precīzā, minimālisma stilā ieturētā valodā piedāvā iespaidīgu stāstu par cilvēka nežēlību.
Clarín

Kāds aizraujošs, baiss skaistums piemīt šim romānam! To lasot, sirds lūzt, lai gan ķermeni brīžiem pārņem zosāda...
Lisa Makenernija, īru rakstniece

Iesaki draugiem