Apraksts

Bērnu atzinību ieguvušajai grāmatai par dabas aizsardzību “Plastmasas huligāni” iznācis turpinājums zinātniskās fantastikas noskaņā - “Plastmasas huligāni. Tas ir murgs!” Galvenie varoņi atklāj, ka ūdens piesārņojums ir sasniedzis tādu līmeni, ka par peldēšanos jūrā, ezerā jāaizmirst. Kas tā par vasaru bez peldēšanās? Kurš ir pie tā vainīgs un kā to atrisināt?

Grāmata “Plastmasas huligāni' ir vairākkārt nokļuvusi pirktāko grāmatu topos, ieguvusi otro vietu Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmā un tikusi nominēta Jāņa Baltvilka balvai. Pēc grāmatas motīviem ir iestudēta teātra izrāde un uzņemta animācijas multfilma “Dusmukule”. Šī ir trešā grāmata “Plastmasas huligānu” sērijā, tomēr katrā grāmatā tiek risināts atsevišķs stāsts - grāmatu lasīšanas secībai nav nozīmes.

“Šo grāmatu esmu veltījusi ūdens piesārņojuma tēmai, iespējams, tā iemesla dēļ, ka ar ģimeni esam pārvākušies uz dzīvi ūdenstilpnes tuvumā. Varu nepārtraukti novērot cilvēku vēlmi būt ūdens tuvumā, izmantot visus ezera labumus - mašķerēt, peldēties - un tajā pašā laikā neapdomīgi tam kaitēt,” stāsta grāmatas autore Agnese Vanaga.

“Cik labi, ka Latvijā top šādas grāmatas. Nebūt ne vienkārši jautājumi par klimata pārmaiņām ievīti sirsnīgā ģimenes stāstā,” atzīst Eva Johansone, kultūras žurnāliste un divu puišu mamma.

Iesaki draugiem