Apraksts

Vēl neizmantotie dabas resursi Zviedrijas ziemeļos aizsākuši zelta drudzi, un kriminālie grupējumi ir starp pirmajiem, kuri steidz tos apgūt. Tomēr Līsbetu uz mazo Gaskasas pilsētu atved ne jau kāre pēc bagātības. Viņas brāļa meitas māte ir kārtējā sieviete, kas šajā reģionā pazudusi, neatstājot pēdas. Ļoti ātri noskaidrojas divas patiesības: Svāla ir ļoti apdāvināta pusaudze, un viņa tiek novērota...

Arī žurnālists Mīkaels Blumkvists dodas uz ziemeļiem. Tiek drukāts žurnāla Millennium pēdējais numurs, un viņa attiecības ar meitu ir saspringtas. Visu pasliktina arī nelāgās baumas, kas klīst par meitas topošo vīru. Kad čukstus vēstītais pārtop par reālu vardarbību, par Mīkaela pēdējo cerību kļūst Līsbeta.

Stīga Lārsona aizsāktā Millennium sērija turpinās slavenās zviedru rakstnieces Kārinas Smirnofas radītajā pasaulē: konspirācija un nodevība, seni ienaidnieki un jauni draugi, sniegiem klātie plašumi un korporāciju alkatība.

Kārina Smirnofa, zviedru rakstniece, savulaik bijusi žurnāliste, pēc tam aizgāja no darba un nopirka kokapstrādes rūpnīcu. Zviedrijā viņas sarakstītās grāmatas kļuvušas par bestselleriem un ir pārdotas vairāk nekā pusmiljons eksemplāros. 2021. gadā tika izziņots, ka Millennium sēriju turpinās K. Smirnofa.

No zviedru valodas tulkojusi Renāte Meija.


Līsbeta Salandere ir atgriezusies, iespējams, lieliskāka nekā jebkad iepriekš! Kārinas Smirnofas radītā versija respektē pagātni un sper soli nākotnē, īsi sakot – iespaidīgi!
Lī Čailds

Jauns, bezbailīgs un oriģināls skatījums. Kārina Smirnofa uzrakstījusi patiešām stilīgu un cienījamu Millennium sērijas turpinājumu. Mūsu laika viens no slavenākajiem kriminālromānu cikliem ir drošās rokās!
Kriss Vitekers

Līsbeta Salandere ir dzīva un jūtas labi, un atkal ir ierauta kārtējā aizraujošā piedzīvojumā – briesmas, vardarbība, veci un jauni ienaidnieki... Drosmīgās hakeres Salanderes un pieredzējušā žurnālista Blumkvista faniem nenāksies vilties.
Independent

Elpu aizraujošs piedzīvojums pa skarbiem, sniegotiem apgabaliem, turklāt arī dzēlīga sociālo nebūšanu kritika. Stīgs Lārsons būtu lepns!
Sunday Express

Šī Millennium cikla septītā grāmata ar aizvien dumpiniecisko un anarhistisko
Līsbetu Salanderi ir pirmā, ko sarakstījusi sieviete, un tas ciklam nāk tikai par labu, kaut vai tikai tāpēc, ka ikvienā tā grāmatā liela uzmanība ir tikusi pievērsta vardarbībai pret sievietēm. Millennium vēl aizvien ir drošās autora rokās...
Daily Mail

Uzticēt Kārinai Smirnofai turpināt Millennium sēriju ir ģeniāls lēmums! Šobrīd ir grūti noticēt, ka kāds to būtu varējis paveikt vēl labāk par viņu. Ja nu vienīgs pats Stīgs Lārsons...
Upsala Nya Tidning

Iesaki draugiem