Apraksts

Grāmatā ir publicēts pilns teksts.

Godājamais Poters kungs!
Ar prieku darām Jums zināmu, ka Jums ir atvēlēta vieta Cūkkārpas Raganības un burvestību arodskolā. Pielikumā Jūs atradīsiet visu mācībām nepieciešamo grāmatu un piederumu sarakstu.
Trimestris sākas 1. septembrī. Mēs gaidīsim pūci ar Jūsu atbildi līdz 31. jūlijam.
Patiesā cieņā,
Jūsu Minerva Maksūra,
Direktora vietniece mācību darbā

Harija Potera dzīve uz visiem laikiem izmainās viņa vienpadsmitajā dzimšanas dienā, kad milzis Rubeuss Hagrids nodod viņam vēstuli un pārsteidzošas ziņas: Harijs Poters nav vis parasts zēns, bet gan burvis. Un drīzumā sāksies neparasti piedzīvojumi…
Pirmo Dž. K. Roulingas klasiskā fantāzijas stāsta ilustrēto izdevumu rotā izcilas krāsu ilustrācijas, kuras radījis mākslinieks Džims Kejs, Kate Greenaway Medal balvas laureāts. Šī ir nevis grāmata, bet drīzāk burvīgi svētki, kas savaldzinās gan grāmatas uzticamos fanus, gan tos, kuri to lasīs pirmo reizi.

DŽ. K. ROULINGA ir autore satriecoši populārajai, daudzkārt apbalvotajai grāmatu sērijai par Hariju Poteru. Šos romānus dievina visas pasaules lasītāji, tie izdoti vairāk nekā 500 miljonos eksemplāru, tulkoti 80 valodās, un pēc to motīviem tapušas astoņas pilnmetrāžas filmas. Lai atbalstītu labdarības mērķus, autore sērijai sarakstījusi vēl trīs papildinājumus: “Kalambols laiku lokos”, “Fantastiskās būtnes un kur tās meklēt” (atbalstot Comic Aid) un “Dziesminieka Ķestera pasakas” (atbalstot Lumos), kā arī scenāriju grāmatas “Fantastiskās būtnes un kur tās meklēt” iedvesmotai filmai. 2012. gadā tika dibināts Dž. K. Roulingas digitālais uzņēmums Pottermore – vietne, kurā grāmatu fani var lasīt jaunākos autores radītos tekstus, kā arī uzzināt vairāk par viņas radīto burvju pasauli. Dž. R. Roulinga sarakstījusi arī romānu pieaugušajiem “Nejaušā vakance” un raksta detektīvromānus ar pseidonīmu Roberts Galbraits. Dž. K. Roulinga saņēmusi daudzus apbalvojumus un goda nosaukumus, to skaitā Britu impērijas ordeni par nopelniem bērnu literatūrā, Hansa Kristiana Andersena balvu un Francijas Goda leģiona ordeņa Companions of Honour biedres statusu.

DŽIMS KEJS 2012. gadā saņēma Kate Greenaway Medal balvu par ilustrācijām Patrika Nesa grāmatai “Septiņas minūtes pēc pusnakts”. Viņš studēja ilustrēšanu Vestminsteras universitātē un pēc tās absolvēšanas strādāja Tate Britain galerijas bibliotēkā un arhīvos, kā arī Kjū Nacionālajā Botāniskajā dārzā. Pēc personālizstādes Ričmonda galerijā viņu uzrunāja kāds izdevējs, un sākās darbs pie grāmatu ilustrācijām. Džims ir izstrādājis mākslinieciskās koncepcijas filmām un televīzijas pārraidēm, viņa darbi bijuši pārstāvēti kolektīvās izstādēs Viktorijas un Alberta muzejā Londonā. Pašlaik Džims dzīvo un strādā Northemptonšīrā.

No angļu valodas tulkojis Ingus Josts.

Iesaki draugiem