Apraksts

Peļu ģimenē no Dziļmeža reiz vēlu rudenī gadījās prāvs pelēnu metiens, kurā starp dūšīgiem mazuļiem bija arī sīkaliņš.
“Ko tāds dzīvē iesāks? Ne aku jaudās izrakt, ne malku ziemai sagādāt,” gaudās Pele Tēvs.
“Ne mājas darbos kāds palīgs,” piebalsoja Pele Māte.
Taču neskati peli no cepures! Pelēns, vārdā Pelesdēls Gudrinieks, aug ņiprs, zinātkārs un attapīgs, un, kad Dziļmežam draud briesmas – mūžīgā tumsa, jo Baisma no Svešzemes ir pievācis visspožāko Saules Dimantu, tieši mazais Gudrinieks saņem visu dūšu un dodas pie Baismas, lai glābtu mīļās mājas. Elpu aizraujošā ceļojumā viņš sastop Astoņkāji, valdnieku Krupi, kareivīgo peļu cilti Pindiāņus, Dziļmeža Virsraganu Burvi, Policistu Mežacūku, Zirnekli un citas būtnes, ar kurām gan varonīgi cīnās un kuras uzveic, gan nodibina sirsnīgu draudzību.
To, kā Pelesdēlam Gudriniekam veicas un vai viņš izglābs Dziļmežu, pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni un viņu vecāki var lasīt Rutas Svažas uzrakstītajā un Gusta Linkeviča bagātīgi ilustrētajā grāmatā!

Ruta Svaža ir grāmatu tulkotāja. Viņa sarakstījusi grāmatu sēriju par mazo Baibu. Tagad ir tapis aizraujošs stāsts par drosmīgu pelēnu. Šis ir autores pirmais romāns bērniem.

Gusts Linkevičs ir programmētājs un kalnu taku skriešanas entuziasts, kurš ilustrē arī bērnu grāmatas. Mākslinieka zīmējumi ir smalki, detalizēti, asprātīgi un brīnišķīgi papildina stāstu par drosmīgo pelēnu.

Iesaki draugiem