Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Kādā decembra naktī Šveices Alpos luksusa viesnīcas Verbjē pils 622. istabā tiek atrasts līķis. Notiek spraiga izmeklēšana, tomēr nekādus pārliecinošus pierādījumus neizdodas atklāt. Laiks iet, un sabiedrības interese pamazām noplok.

Pēc daudziem gadiem šajā viesnīcā apmetas Žoels Dikērs – nedaudz ekscentrisks šveiciešu rakstnieks –, lai atgūtos no nejaukas šķiršanās, sērotu par sava ilggadējā izdevēja nāvi un, vēlams, pirms jauna darba cēliena arī nedaudz atpūstos. Tomēr liktenis lēmis citādi! Žoels iepazīstas ar Skārletu – jaunu, enerģisku dāmu no blakus numuriņa – un tiek ierauts reiz pilī notikušās slepkavības izmeklēšanā. Žoels iejūtas vietējā Šerloka Holmsa tēlā, bet par viņa Vatsonu kļūst centīgā Skārleta...

“622. istabas noslēpums” ir velnišķīgi intriģējošs trilleris, kurā spriedzi palielina 
mīlas trīsstūris, cīņa par varu, šokējoša nodevība un postoša skaudība. 
Patiesība vijas un virpuļo, līdz pārvēršas par kaut ko pavisam negaidītu...

Žoels Dikērs (Joël Dicker, 1985) ir godalgots šveiciešu rakstnieks, kura sarakstītās grāmatas ir tulkotas un izdotas vairāk nekā 40 pasaules valstīs, tostarp arī Latvijā: “Patiesība par Harija Kebēra lietu” (2014), “Baltimori” (2018), “Stefānijas Meileres pazušana” (2019).

No franču valodas tulkojusi Maija Indraša.


Romāns “622. istabas noslēpums” ir kā ķīniešu lādīte, tā ir grāmata grāmatā. Iespējams, romāna sižetu nevar dēvēt par revolucionāru, tomēr tā neparedzamie līkloči un atrisinājums arvien priecēs Žoela Dikēra uzticīgos lasītājus. Arī šis romāns aizrauj, to nevar nolikt malā, pirms neuzzini, kas tonakt notika tajā 622. istabā un kurš tad ir īstais vaininieks.
readingunderpalmtrees.wordpress.com

Žoela Dikēra romāns “622. istabas noslēpums”, visticamāk, ir viens no vairāk gaidītajiem darbiem. To noteikti lasīs un pirks daudzi autora fani, tajā ir atpazīstams Dikēra rokraksts, un sižeta līkloči ir patiesi aizraujoši. Vien brīžiem kārojas arī pēc kāda jauninājuma, ko, cerams, sagaidīsim visu iemīļotā rakstnieka nākamajā grāmatā.
rantthinking.wordpress.com

Romānā “622. istabas noslēpums” Žoels Dikērs nedaudz ķircina savu lasītāju, bet tādā labā nozīmē. Un noslēpums atklājas vien grāmatas pēdējās lappusēs. Sižets, kā vienmēr, neparedzami līkumo, un neviens (patiesi neviens!) nav tāds, kāds pirmajā brīdī šķiet. Dikēram ir raksturīgi saplūdināt vairākus likteņstāstus vienā, un tajā autora meistarību nenoliegt. Citējot tekstu: “Galvenais nav tas, kā mūsu stāsts beidzas, bet gan tas, kā mēs aizpildām dzīves lappuses.”
Goodreads.com

Iesaki draugiem