Apraksts

Teo Dekers trīspadsmit gadu vecumā zaudē māti katastrofā, kurā pats brīnumainā kārtā izglābjas, taču šī nelaime satricina viņa dzīves pamatus. Teo paliek Ņujorkā pilnīgi viens, un viņu savā paspārnē uzņem bagāta drauga ģimene. Zēnu mulsina jaunā mājvieta Parka avēnijā, skolā viņš jūtas vientuļš, sāpīgi ilgojas pēc mātes un daudzus gadus paliek sirsnīgi pieķēries mazai, savādi valdzinošai gleznai, kura viņam visvairāk saistās ar māti. Šīs gleznas dēļ Teo beigu beigās nonāk noziedzīgās pasaules labirintos un bīstamu, tumšu darījumu centrā.

“Ciglītis” ir spriedzes pilns ceļojums ne vien pa Ameriku un Eiropu, bet arī pa likteņa līkločiem, kur jāpiedzīvo zaudējumi un apsēstība, kur nepieciešams izdzīvot un izgudrot sevi no jauna, jāsastop mīlestība un nolemtība. Tā ir valdzinoša un spēcīga drāma, kurā apvienojas neaizmirstami, spilgti tēli un aizraujoši sižeta pavērsieni.

Donna Tarta, amerikāņu rakstniece, par saviem romāniem, kas tulkoti jau četrdesmit valodās, saņēmusi gan literāro kritiķu, gan lasītāju atzinību. Viņas pirmais romāns “Slepenā vēsture” tika izdots 1992. gadā. 2003. gadā par romānu “The Little Friend” autore saņēmusi WH Smith literāro balvu un nomināciju Orange daiļliteratūras balvai. Par savu jaunāko romānu “Ciglītis” Donna Tarta saņēmusi Pulicera balvu un Andrew Carnegie medaļu par labāko daiļliteratūras darbu.

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.

Iesaki draugiem