Apraksts

Grāmatas “Trakie suņinieki” priekšvārdā tās autore Rita Kadiķe-Skadiņa raksta, ka viņa esot dzimusi Auna zīmē. Savukārt tīmeklī var izlasīt, ka šajā zīmē dzimušajiem visa dzīve ir kā hobijs – gan tikai tad, ja tā ir aktīva un spilgtiem notikumiem bagāta.

Par to arī ir šis stāsts – tās ir Ritas pārdomas par suņiem, cilvēkiem un dzīvi. Par to, kā hobijs jeb vaļasprieks ir ne tikai pārtapis viņas profesijā, dzīves aicinājumā un varbūt pat dzīvesveidā, bet arī pavēris neiedomājamas iespējas apceļot pasauli un satikt visdažādākos cilvēkus.

Autores bezgalīgā suņu mīlestība ir dāvājusi viņai iespēju redzēt eksotiskas zemes, svinēt Ziemassvētkus Indijā, mēģināt caur sniegputeņiem saskatīt Niagāru un pat ne reizi vien riskēt ar dzīvību. Un tas nebūt nav viss… Rita saka, ka viņa un viņai līdzīgie ir traki – tā esot daudzu suņinieku diagnoze. Nez, nez – labā nozīmē traki ir visi, kuri no sirds ar kaut ko aizraujas, velta tam visu savu laiku un dzīvo košu un krāspilnu dzīvi. Lai grāmata “Trakie suņinieki” tās lasītāju ieved aizrautīgajā trako suņinieku pasaulē, liek vēl vairāk iemīlēt savus četrkājainos draugus un palīdz saskatīt iespējas, ko sniedz šī mīlestība! Varbūt mēs, cilvēki, suņus mīlam tikai tāpēc, ka viņi ir, un ka suņiem piemīt īpašības, kuras paši neviļus piesavināmies, komunicējot ar viņiem. Starp citu Gabriels Garsija Markess ir teicis: “Es tevi mīlu nevis par to, kas tu esi, bet par to, kas esmu es, kad esmu ar tevi.” Varbūt tas ir stāsts par trakajiem suņiniekiem?

Iesaki draugiem