Apraksts

Munks un Krīgere. Neiedomājams pāris. Izcila komanda.

1996. gada ziema. Kāds vecs vīrs brauc mājās, un viņa mašīnas tālās gaismas piepeši kaut ko izgaismo priekšā uz ceļa, šķiet, dzīvnieku. Viņš no visa spēka spiež uz bremžu pedāļa. Tomēr tas nemaz nav dzīvnieks. Uz ceļa ir mazs, pārbijies zēns, kuram uz galvas ir brieža rags.
Četrpadsmit gadus vēlāk kalnu ezerā tiek atrasts līķis. Dažu nākamo nedēļu laikā mirst trīs cilvēki. Katru reizi slepkava ir atstājis norādi, izaicinot īpašās izmeklētāju vienības detektīvus Munku un Krīgeri uz nāvīgu spēli – spēli, kurā viņi, visticamāk, nevar uzvarēt. Spēli ar visbīstamāko un briesmīgāko sērijveida slepkavu. Kurš turklāt savus upurus izvēlas nejauši.
Lai atrastu vainīgo, izmeklētājiem ir jāieskatās dziļi pašu pagātnē, bet kā gan lai aptur slepkavu, ja nav iespējams paredzēt viņa nākamo gājienu?

Samuels Bjorks (dz. 1969) ir norvēģu rakstnieka, lugu un dziesmu tekstu autora un dziedātāja Frūdes Sandersa Eijena literārais pseidonīms. Viņa sarakstītie kriminālromāni ir kļuvuši par starptautiskiem bestselleriem un izdoti 35 valstīs. “Zēns, kuram patika brieži” ir trešā grāmata par Munka un Krīgeres izmeklētajām lietām.

No norvēģu valodas tulkojis Māris Tīts.


“Zēns, kuram patika brieži” ir viena no aizraujošākajām grāmatām šajā sērijā. Bjorks apliecina savu meistarību un prasmi izklaidēt. Sižets ir aizraujošs, lieliski izplānots, ar vairākiem negaidītiem pavērsieniem. Nobeigums vienlaikus biedē un stindzina... Turklāt Bjorkam ir unikāls rakstības stils, kurā brīžiem ieskanas pat muzikāls ritms.
Verdens Gang

Bjorks ir lielisks stāstnieks, viņš vienmēr atrod atjautīgu risinājumu. Kad lasītājam jau šķiet, ka visu ir uzminējis, Bjorka sižets met negaidītu līkumu, un spriedze saglabājas līdz pēdējai lappusei. Tā arī jābūt labā kriminālromānā, un tā ir arī šajā grāmatā – “Zēns, kuram patika brieži”.
Nettavisen

Bagātīga, tumša iztēle... Jau no pirmajām grāmatas lappusēm nepamet vēlme uzzināt atrisinājumu. Bjorks māk aizraut, un Munks un Krīgere veido komandu, kuru labprāt gribētos iepazīt tuvāk.
Trønder-Avisa

Bjorks savu trillerus rakstošo kolēģu vidū izceļas ar literāro talantu. Viņa grāmatu tēlainība ir tiešām oriģināla, turklāt viņam izdodas radīt tādus otrā plāna tēlus, kuru likteņi lasītājam patiešām rūp. Spriedze un neziņa saglabājas līdz pašām grāmatas beigām.
Adresseavisen

Neiespējami aizraujošs! Jēziņ, kā viņš raksta, šis Samuels Bjorks! Kāds draivs! Kāds ātrums! Kāda spriedze! Kādi negaidīti līkloči! Un tie brīnišķīgie izmeklētāji! 416 lappuses – un nevienas garlaicīgas! Nevienas nesvarīgas detaļas. Un nobeigums... Reāls spridzeklis!
Bjørnebok, Blog

Iesaki draugiem