Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Romāna "Vilku nams" turpinājums.

Apbrīnojams literārs sasniegums! Šajā romānā atspoguļots viens no biedējošākajiem vēstures notikumiem, un to ir sarakstījusi viena no izcilākajām mūsdienu rakstniecēm.

Romāns “Ievediet nelaiķus” vēsta par drūmi spožo Henrija VIII galmu, kurā ietekmīgu posteni ieņem Tomass Kromvels. Kamēr Henrijs ir aizrāvies ar kluso un pieticīgo Džeinu Sīmoru un visi apkārtējie tenko par karalienes Annas Boleinas neuzticību, Kromvels zina, kā nodrošināt savu stāvokli. Tomēr karalienes dzīves pēdējās dienās izspēlētais asiņainais teātris nevienu neatstās neskartu.

“Izcils romāns par tumšām un nekrietnām kaislībām, gan publiskām, gan privātām. Patiesi nozīmīgs stāsts.” 
Financial Times

“Augstākā līga. Šis turpinājums stāstam par Henrija VIII “labo roku” Kromvelu 
ir izsmalcinātākais vēsturiskais romāns, kādu jebkad nācies lasīt.” 
Sunday Telegraph

Hilarija Mantela (Hilary Mantel, dz. 1952) ir angļu rakstniece, īso stāstu un vēsturisku romānu autore. Viņa ir pirmā sieviete, kas prestižo Bukera balvu saņēmusi divas reizes: 2009. gadā par romānu “Vilku nams” un 2012. gadā par tā turpinājumu “Ievediet nelaiķus”. Pēc grāmatu motīviem uzņemts arī televīzijas seriāls.

No angļu valodas tulkojusi Karīna Tillberga.


“Stāsts par Annas Boleinas nāvi ir visai nežēlīgs, bet Hilarija Mantela prot saskatīt to, kas slēpjas aiz asinīm un nāvessodiem. Viņa izmanto savu stāstnieces talantu, lai parādītu morāles ambivalenci un politiskās dzīves slēptos mehānismus. Izcilākā mūsdienu britu rakstniece ir atdzīvinājusi Anglijas vēsturē nozīmīga perioda zināmāko epizodi.”
Sers Pīters Stotārds, 2012. gada Man Booker balvas žūrijas komisijas priekšsēdētājs

“Romāns “Ievediet nelaiķus” ir izcils darbs visās tā niansēs... Īsts iztēles triumfs, kas izsmeļ jebkuru cildinošu vārdu krājumu.”
Spectator

“Romāns “Vilku nams” bija izcils darbs, bet tā turpinājums, lai arī ne tik apjomīgs, piedāvā vēl spilgtāku un iespaidīgāku vēstījumu.” 
The Times

“Autore atgriežas pie saviem tēliem turpat, kur atstāja tos “Vilku namā”... Viņas iztēle ir tikpat bagātīga, un vārda mākslā viņa ir tikpat meistarīga kā vienmēr.”
Mārgareta Atvuda, Guardian

“Runājot Kromvela vārdā, Hilarija Mantela ir iedvesmas pārņemta. Radošā pacēlumā veidojot romāna epizodes un dialogus, viņa uzbur pārliecinošas vēstures ainas.” 
Filipa Gregorija, Sunday Express

“Nedomājiet, ka varat ķerties pie šīs grāmatas jebkurā laikā – atvēliet šim baudījumam īsto brīdi, jo, reiz paņēmuši to rokā, jūs nespēsiet atrauties, līdz būsiet tikuši līdz pēdējai lappusei.”
Country Life

Iesaki draugiem