Apraksts

E-grāmata pieejama Apple Books

“Mēdz būt tādi maniaki, kuri skraida apkārt pa mežiem, no mutes viņiem nāk putas, acīs sarkanas dzīsliņas, klūp virsū visiem zvēriem, kas pagadās ceļā, un trakumā saplosa gabalos... Taču mūsu Plūcējs ir citāds... Viņš ir no tiem, kuri savas zvērības uzskata par daļu no jaunrades procesa. Tādiem maniakiem mēdz būt savs stils un savs rokraksts. Viņi rūpīgi pārdomā katru soli. Viņi izstrādā scenāriju. Ne velti viņus sauc par sērijveida maniakiem. Noziegumi viņiem ir tādas kā filmas sērijas vai grāmatas nodaļas.”

Pieredzes bagātajam izmeklētājam Āpsim Vecākajam ir jāatrisina pati dīvainākā lieta viņa karjeras laikā – Tālmežā ir uzradies maniaks, kas noplūc putnus un sadedzina viņu spalvas. Un ļaunākais ir tas, ka galvenais aizdomās turētais ir viņa audžudēls un bijušais palīgs Āpškāns. Āpsis Vecākais ir pārliecināts, ka Āpškāns nevar būt Plūcējs. Bet kurš tad ir vainīgs uzbrukumos Madame Kukū un dvīņiem Zakam un Žmogam? Vai Āpsim Vecākajam izdosies aizturēt noziedznieku, pirms cietis vēl kāds?

Anna Starobiņeca izmēģinājusi darbu vairākās profesijās, līdz sapratusi, ka vislabāk viņai patīk sacerēt interesantus stāstus. Šobrīd viņas grāmatas ir tulkotas daudzās valodās, pēc tām uzņemtas kinofilmas, viņai piešķirtas literāras prēmijas. Pieaugušajiem rakstītie darbi ir aizraujoši un šaušalīgi, tāpēc autore tiek dēvēta par Krievijas Stīvenu Kingu. Arī pasakas bērniem ir aizraujošas, bet nav šaušalīgas. Viņa labi zina, ko dara, jo pašai ir divi bērni, kā arī ruds pūdelis Kokoss, kas saprot daudz vairāk nekā gluži parasts suns.

No krievu valodas tulkojusi Māra Poļakova.

Iesaki draugiem