Apraksts

Dzintars Tilaks: - „Es šo sauktu par piedzīvojumu romānu ar emocionāli psiholoģisku piedevu. Jau sen biju izlolojis šos notikumus savās fantāzijās, kur katra grāmatas varoņa galvenais uzdevums ir pielāgoties gan grūtiem apstākļiem, gan citiem cilvēkiem. Kur katram sava līdzšinējā dzīves pieredze ir ar savu vērtību un savu smagumu. Tā var gan palīdzēt, gan traucēt un kļūt nepanesama.

Dzīves līkloči ir saveduši kopā visai līdzīgus, tomēr ļoti atšķirīgus piecus cilvēkus, kuriem jākļūst par komandu uz visai ilgu laiku. Par galveno uzdevumu kļūst izdzīvošana neparastos apstākļos, lai finālā iegūtu prāvu naudas summu.

Sākot šo romānu, vīruss jau plosījās pilnā mērā, taču likās – teju, teju tas būs pievarēts. Tā nenotika. Toties mēs sākām pielāgoties dažādajiem ierobežojumiem, atšķirīgai ikdienai un turpinājām dzīvot. Arī mani varoņi pielāgojās, pat nezinot, ka lielākie pārbaudījumi, iespējams, ir tikai priekšā.

Esiet stipri un veseli! Dodoties man līdzi neklātienes ceļojumā uz Zviedrijas salām, kur pie kādas no tām piestās kuteris un tā pieci pasažieri no Latvijas!”

”Kaijas ligzda” ir Dzintara Tilaka astoņpadsmitā grāmata. Lai gan autors raksta gan bērniem, gan pieaugušajiem, šis ir viens no nedaudzajiem romāniem pieaugušajiem. Iepriekšējais iznāca 2021.gadā ar nosaukumu ”Kūlenis”.

Iesaki draugiem