Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Pie jaunajiem lasītājiem dodas populārās rakstnieces un tulkotājas Dainas Ozoliņas “Pandēmijas detektīvi”!
Grāmata asprātīgā valodā stāsta par neparastiem notikumiem un aizraujošiem piedzīvojumiem uz visiem pazīstamu pandēmijas izraisītu situāciju fona.

Kad pandēmijas dēļ divpadsmitgadīgais Austris un viņa māsīca Odrija ir spiesti kopā ar mammām pavadīt vasaru dvīņumājā Jūrmalā, abi ir pārliecināti, ka viņus gaisa šausmīga garlaicība.
Tomēr viss izvēršas pavisam citādi. Mistiski notikumi mājās, aizdomīgas videokameras pie pensionāru īpašumiem, motorolleristu zagļu banda, pat cilvēka nolaupīšana… Austris un Odrija nolemj slepus kļūt par detektīviem, lai atklātu šos dīvainos noziegumus. Un, kad vēl izrādās, ka tajā visā ir iesaistīta arī Austra mamma, garlaicība vairs nav ne prātā.

“Es netaisos pārvākties uz Jūrmalu! – Austris auroja, lielākam efektam metot pret grīdu pa pusei apēsto Snickers batoniņu. Dzīvoklis jau tāpat izskatījās kā pēc nelielas viesuļvētras – mammas un Austra drēbes, apavi un citas mantas bija izmētātas pa visām iespējamām virsmām. – Kāpēc mēs nevaram dzīvot tepat Rīgā?
[..]
“Vajag novērot aizdomīgās mājas, – Odrijai jau bija gatavs plāns. – Ja mēs pierādītu, ka tava vecmāmiņa nav vienīgā, kam dārzā ir aizdomīga kamera un pazūd mantas, mēs varētu pasniegt šo lietu policijai uz paplātes!”

Iesaki draugiem