Apraksts

Hēlija – saules dieva un varenākā titāna – namā piedzimst meita. Kirke nelīdzinās vecākiem: viņa nav nedz varena un baisa kā tēvs, nedz satriecoši skaista un mantkārīga kā māte. Viņai ir pašai sava vara, maģija. Kad Kirkes talants sāk apdraudēt dievus, viņa tiek izraidīta uz Aiajas salu, kur vientulībā noslīpē savas īpašās prasmes, veikdama burvestības, lasīdama neparastus augus un pieradinādama mežonīgus zvērus. Tomēr sievietei, kura ir viena, nav lemts dzīvot mierā ilgi. Starp tiem, kas apmeklē viņas salu, ir kāds negaidīts viesis – mirstīgais Odisejs, kura dēļ Kirke riskēs ar visu.

Stāsts par Kirki ir krāšņs eposs par sāncensību starp radiniekiem,
par mīlestību un zaudējumiem – tā ir vīriešu pasaules tumsā
spoži mirdzošas sievietes neapklusināmā dziesma.

Medlina Millere (dz. 1978) ir amerikāņu rakstniece, kuras grāmatas ir tulkotas vairāk nekā divdesmit valodās. Viņa ieguvusi grādu latīņu un sengrieķu valodā un deviņus gadus mācījusi tās arī studentiem. Par savu pirmo romānu “Ahilleja dziesma” autore 2012. gadā ieguvusi godalgu “Orange Prize”, kas tiek piešķirta rakstniecēm par gada labāko literāro darbu. Pēc romāna “Kirke” motīviem tiek uzņemts HBO seriāls.

No angļu valodas tulkojusi Anete Kona.


Medlinas Milleres jaunākais romāns par Kirki, burvi no Homēra “Odisejas”, kura tiek izsūtīta uz nomaļu salu un tur iemācās, kā sievietei izdzīvot vienatnē, ir tikpat spēcīgs un izcils kā autores iepriekšējais godalgotais romāns “Ahilleja dziesma”.
Independent

Episks romāns, kas aptver gadu tūkstošus un vienlaikus ir patiesi aizraujošs un neļauj doties pie miera, pirms izlasīta beidzamā lappuse... “Kirke” ir kā lieliska mācību stunda, kas izglīto un izklaidē, turklāt piedāvā papildu bonusu: romāns ir brīnišķīgi uzrakstīts! Vai iespējams vēlēties kaut ko vairāk?
Anna Pačeta, amerikāņu rakstniece

Pietiekami maģijas, valdzinājuma, ceļojumu un brīnumu, lai atbilstu viskritiskākā lasītāja gaumes paletei... Medlina Millere atainojusi Odiseja ceļojumu no Kirkes – dievietes, burves, mīļākās un mātes (vienā personā) – skatpunkta.
Guardian

Autores Medlinas Milleres brīnišķīgais un pārliecinošais stāstījums radījis apburošu vidi, kas šo romānu padara par izcilu lasāmvielu.
Aleksandrs Makkols Smits, skotu rakstnieks

“Kirke” ir spēcīgs, emocionāli piesātināts romāns par varu, spēku un atbildību, kas uzrakstīts no talantīgās un diemžēl lielākoties nenovērtētās dievietes skatpunkta.
Times Literary Supplement

Medlinas Milleres “Kirke” savā būtībā ir stāsts par sievietes izdzīvošanu pasaulē, kurā dominē vīrieši, un to augstu novērtējušas arī tādas literārās zvaigznes kā Dona Tārta un Anna Pačeta.
Sunday Telegraph

Iesaki draugiem