Apraksts

“Ikviena sēkliņa ir sākotne kam lielākam,” stāsta grāmatas autore Evija Gulbe. “No vienas izaug ķimeņu ģimene, no citas – dzejolis. Šajā grāmatā sēkliņa lido cauri gadalaikiem un notikumiem un aicina sev līdzi aizrautīgus pasaules pētniekus.”

Evija Gulbe ir kā gleznotāja, kas dzejā uzglezno bērna dvēseli. Savukārt māksliniece Evija Timma-Novika dzejas gleznās iesēdina draiskus un mīlīgus dzīvnieciņus, kurus tā vien gribas pabužināt, pakutināt vai sirsnīgi samīļot.

Krājumu pilda ļoti svaigi, neparasti, trāpīgi un asprātīgi dzejoļi, kuri nelīdzinās neviena cita autora rindām. Evijas Gulbes rokraksts, ko pazīstam no “Koko un Riko” sērijas grāmatām, “Bizbizmāsiņas”, “Lilallā un viņas pigoriņiem” un citām, ieguvis pavisam jaunus vijumus, bet tajā pašā laikā viņas rokrakstu nav iespējams sajaukt ne ar vienu citu.

Grāmata “Lidoja sēkliņa” domāta visiem maziem ziņkārīgiem un zinātkāriem deguntiņiem, kuriem patīk saost pavasara un rudens vēju, kurš nes sēkliņas pa gaisu; paošņāt puķuzirnīšus, piparmētras, liepziedus, kumelīšu tēju un skursteņu dūmus, kuri kā bizes aizstiepjas debesīs.

Grāmata iepriecinās visas brīnumus gaidošās actiņas, kas zib un visu grib – salīdzināt kviešu vārpas un rudzu vārpas akotus, iepazīt kastaņus, pīlādžogas, ķimeņu sēklas, griķu graudus un daudzas citas dabas dāvanas.

Dzejoļi uzrunās visas uzmanīgās un vērīgās austiņas un palīdzēs tām saklausīt meža šalkšanu, čūskas šņākšanu, sniegpārslu kluso sanēšanu un pat ledusskapja džezu.

Un, protams, grāmata veltīta visām sirsniņām, kas priecājas, jokojas, dauzās, pikojas, niķojas, ākstās un pākstās, draudzējas, apbrīno un mīl.

Evija Timma-Novika zīmējot lapsiņas, lācēnus, zaķēnus, zvirbuļus, kaķēnus, mušiņas un citas dzīvas radībiņas, ar smalku otu iepildījusi tajos tik daudz mīlestības, ka pietiks visiem bērniem un paliks pāri arī mammām, tētiem un citiem lielajiem bērnu draugiem.

Iesaki draugiem