Apraksts

Mare no rīta pamostoties saņem satraucošas ziņas – pilsētai tuvojas miega migla! Ģimene par notikumu ir stāvā sajūsmā, jo miega migla sniedz debešķīgu miegu un neticamu spēku. Taču Marei gulēšana dienas vidū šķiet zemē nosviests laiks, tāpēc viņa apņemas paveikt ko ievērojamu.
Tā nu aizsākas notikumi, kas risinās starp spītu un drosmi, miegu un nomodu.

Šī grāmata ir miega trūkuma iedvesmota un radās laikā, kad ilgojos kārtīgi izgulēties. “Mare un miega migla” nav vakara pasaciņas aizvietotājs, tā ir spēcinoša dāvana, kas ļauj visiem piebremzēt pārāk straujajā pasaulē, kurā bieži vien dzenamies pēc tikai šķietami vērtīgiem mērķiem. Man tāpat kā stāsta varoņiem patīk spēcinošs miegs, drosmīgas idejas, jaukas sarunas un mājas omulība.
Grieta Baula, grāmatas teksta un ilustrāciju autore

"Mare un miega migla" ir mākslinieces pirmā sarakstītā grāmata un pavisam noteikti ne pēdējā. Ideja par sižetu Grietai atnākusi jau pirms “kovidlaikiem”, bet tas nebūt nav pravietojums, kā varētu šķist. Jo miega migla ir laba, tā neposta, bet atjauno. Miega miglas ienākšana pilsētā ir baudāms piedzīvojums, spēcīgs, salds un nepārvarams. Taču ne Marei! Tomēr grāmata nav par virspusējām uzvarām un ārišķīgām gavilēm, tās vēstījums ir dziļāks: vislielākā drosme ir būt patiesam.
Grāmatas ilustrācijas piesaista ar tīrām krāsām, vienmērīgiem laukumiem, kā arī ar daudzām asprātīgām detaļām. Te būs daudz, ko pētīt, gan maziņiem, gan lielākiem. Stāsts adresēts plašai auditorijai: šī var kļūt gan par priekšā lasāmo grāmatu, gan par pašu spēkiem pievārējamo literatūru.
Guna Pitkevica, grāmatas redaktore

Iesaki draugiem