Apraksts

Kā aizpildīt brīvo laiku, kad ir garlaicīgi?

Astoņgadīgais Emīls Heino Rinkevičs no Ikšķiles tam atrada savu
atbildi – uz rūtiņu lapas ar brīvu roku sāka zīmēt labirintu. Pirmo, otro, trešo… un viņš aizrāvās. Šajā krājumā apkopoti piecdesmit seši. Taču tie nav tikai labirinti: katrs no tiem ir kā domas ceļš un pārsteigums.

Kopējais labirintu ceļa garums ir 72,54 metri! Tas atbilst Pēterbaznīcas skatu laukuma augstumam un ir divas reizes augstāks par Dzintaru skatu torni Jūrmalā. Lai izietu visīsāko labirintu, būs jānovelk vien 42,5 centimetrus gara līnija, turpretī cauri garākajam labirintam līnijas garums sasniegs 3 metrus un 59,5 centimetrus.

Iziet šos labirintus un savienot vienā veselā – tas varētu būt IZAICINĀJUMS ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem “bērniem”!

Grāmatā ievietoti arī labirintu atrisinājumi.

“Esmu priecīga, ka varu kopā ar Heino gan ieraudzīt viņa zīmējumos bērzu staltos stumbrus pie skaisti izkoptā dīķa, gan kopā iztēloties, cik interesanti no izbūvētā vasaras štābiņa izskatās zāles pļāvēja atstātie svītru līkloči sakoptajā piemājas zālājā.”
Lauma Palmbaha, mākslas pedagoģe

“Heino izstrādātie labirinti ir interesants un noderīgs materiāls, kuru iespējams arī izmantot mācību stundās. Tie veicina un attīsta domāšanu.”
Dina Muceniece, sākumskolas skolotāja

Lai tev līksms, aizraujošs un veiksmīgs ceļš Heino labirintos!

Iesaki draugiem