Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Šajā burvīgajā grāmatā ir apkopotas 32 jautrākās un populārākās āra rotaļas, kuras bērni vēl pirms padsmit gadiem ar lielu prieku mēdza spēlēt brīvā dabā – māju pagalmos, sporta laukumos, mežā, pie jūras vai citviet. Paslēpes, Sālsstabi, Cietumiņi, Kazaki pret laupītājiem, Nazīši... Tā ir ne tikai daļa no mūsu visu kopīgās pagātnes, bet arī nozīmīgs kultūras mantojums, kas iekļauts Latviešu folkloras krātuvē. Turklāt līdzās katras rotaļas noteikumu, norises un inventāra aprakstam autore ir norādījusi, kādus fiziskās un intelektuālās attīstības aspektus katra rotaļa veicina.

“Pagalma mantojums” vienlīdz patiks kā bērniem, tā pieaugušajiem – vieniem atraktīvo ilustrāciju dēļ, otriem kā mīļu bērnības atmiņu avots.

“Šīs atmiņas ir mana bagātība, ko es vēlētos nodot mantojumā jaunajai paaudzei, lai rosinātu arī mūsdienu bērnus radoši un aktīvi aizvadīt brīvo laiku. Jo katrs jauns atklājums un piedzīvojums ir brīnums, kas vairo izziņas prieku.”
Liene Lasmane, grāmatas autore

Grāmatas ilustrāciju autors ir mākslinieks Mikus Čavarts.

Pagalma spēles ir nozīmīgs mutvārdu kultūras mantojums, tāpēc tās tāpat kā tautas dziesmas ir numurētas un iekļautas Latviešu folkloras krātuvē.

Pedagogu uzmanībai: līdztekus rotaļu aprakstiem sniegtas norādes par fiziskās un intelektuālās attīstības aspektiem, ko veicina katra rotaļa.

Iesaki draugiem