Apraksts

1994. gada 30. jūlijs. Nelielu, klusu kūrortpilsētu Orfeju Ņujorkas štatā satricina šaušalīgs noziegums – pilsētas mēru un viņa ģimeni nogalina pašu mājā. Vienlaikus tiek nošauta arī kāda garāmgājēja, nozieguma nejauša lieciniece.

Izmeklēšanu uztic diviem jauniem policistiem – Džesem Rozenbergam un Derekam Skotam. Būdami ambiciozi un neatlaidīgi, viņi spēj izskaitļot slepkavu un iegūt neapgāžamus pierādījumus, tā izpelnoties augstākās priekšniecības atzinību un pat apbalvojumu.

Tomēr pēc divdesmit gadiem, 2014. gada vasarā, žurnāliste Stefānija Meilere paziņo, ka policisti toreiz nav notvēruši īsto vainīgo. Un tad jaunā sieviete pazūd mīklainos apstākļos...

Kas noticis ar Stefāniju Meileri? Ko viņa atklājusi?

Un galvenais: kas patiesībā noticis Orfejā 1994. gada 30. jūlijā?

Žoels Dikērs (Joël Dicker, 1985) ir godalgots šveiciešu rakstnieks, kura sarakstītās grāmatas ir tulkotas un izdotas vairāk nekā 40 pasaules valstīs, tostarp arī Latvijā: “Patiesība par Harija Kebēra lietu” (2014), “Baltimori” (2018).

No franču valodas tulkojusi Inese Pētersone.


Žoels Dikērs ir apbrīnojams rakstnieks, kura iztēle transformējas viegli lasāmos teikumos ar patiesi dziļu nozīmi. Rakstniekam nepārprotami piemīt spēja savērpt ģeniālus sižeta līkločus, lai grāmatas nobeigumā lasītāju atstātu bez elpas.
Amazon.com

Paredzama mizantropiska nedēļas nogale, kurā nozīmi zaudē viss cits, izņemot Žoela Dikēra jaunā trillera lasīšana. Romānu pēc romāna viņš apliecina sevi kā īsts noslēpumu meistars.
Elle

Ja jums jautā, kāds ir Žoela Dikēra jaunais romāns “Stefānijas Meileres pazušana”, ar pārliecību varat atbildēt, ka Dikērs, kā allaž, aizrauj ar negaidītāko un neparastāko vispārākajā pakāpē.
Le Point

Lasīt Žoela Dikēra romānus vienmēr ir aizraujoši, tomēr lasītājs nekad nav līdz galam pārliecināts, vai lasa ambiciozu literāru darbu vai mega blokbāsteru, kas piepilda grāmatu tirdzniecības plauktus katrā pasaules lidostā... Turklāt Dikēra trāpīgie novērojumi savienojumā ar pievilcīgi interesanto rakstības stilu aizrauj visdažādāko paaudžu grāmatniekus.
The Guardian

Iesaki draugiem