Apraksts

Vēlā vakarā Kroņkalnu dārzniecībā iebrūk ļaundari. Viņi nogalina īpašnieku un nodedzina dzīvojamo māju.

Ir pilnīgi skaidrs, ka slepkavas nerimsies, kamēr nebūs notvēruši vienīgo nejaušo aculiecinieci – dārznieci Zandu. Aizbēgušās meitenes meklējumos viņi savā neatlaidībā un nežēlībā nepazīst šķēršļus.

Notikumā iesaistās jaunais advokāts Māris Pakers, kurš, apjautis kopsakaru ar sava tēva nogalināšanu pirms desmit gadiem, iejūtas detektīva lomā. Atklājas pārsteidzošas sakarības…

Sākas savstarpējas ļauno un labo spēku medības. Cīņa notiek uz dzīvību un nāvi…

Grāmatas autors Vilis Seleckis par sevi un romānu raksta šādi: „Vēsturnieks pēc izglītības, literāts pēc aicinājuma. Skolotājs, skolas direktors, žurnālists, redaktors, politiķis. Bijis aktīvs tautfrontietis, deputāts parlamentā, kas atjaunoja Latvijas valsti. Publicēti vairāki simti rakstu presē un četri publicistiski apcerējumi. 57 dzīves gados pabijis virsotnēs un elles kambaros, mīlējis un nīdis. Visvairāk lepojos ar to, ka uzcelta māja, iestādīts dārzs, izaudzināts dēls un divas meitas. Laikmetu maiņā piedzīvotais, spožos varas gaiteņos un trūcīgos mitekļos vērotais, kā arī paša izsāpētie puni un zilumi šķiet tāda bagātība, ka to nav iespējams paturēt tikai pie sevis. Tāpēc arī šī grāmata.”

Iesaki draugiem