Apraksts

Izmeklē komisārs Bruneti

Komisārs Bruneti ierodas prestižajā San Martino militārajā akadēmijā, lai izmeklētu ietekmīga cilvēka dēla – jaunā kadeta Ernesto Moro nāves apstākļus. Puiša vecāki ir šķīrušies, tomēr neviens nepieļauj domu, ka tā bijusi pašnāvība, un arī Bruneti uz šo militārās akadēmijas pārstāvju izvirzīto teoriju sāk raudzīties arvien skeptiskāk. Jo dziļāk komisārs pēta notikumus, kas noveduši pie jaunā puiša nāves, jo naidīgāka un noraidošāka kļūst gan dažu citu studentu, gan mācībspēku attieksme pret izmeklēšanu.
Vai tā ir tikai itāļiem tik raksturīgā nevēlēšanās nonākt jebkādās attiecībās ar varas iestādēm vai tomēr – klusēšanas sazvērestība?

Donna Leona ir amerikāņu rakstniece, kura ilgus gadus dzīvojusi Venēcijā un visā pasaulē pazīstama kā komisāra Gvido Bruneti radītāja. Viņas kriminālromāni ir tulkoti un izdoti vairāk nekā trīsdesmit valodās, izņemot itāļu, pēc pašas autores lūguma. Donna Leona saņēmusi vairākas literārās godalgas, žurnāls The Times viņu ierindojis starp piecdesmit pasaules labākajiem kriminālromānu autoriem, un pēc viņas sarakstīto grāmatu motīviem uzņemts arī televīzijas seriāls par komisāru Bruneti.

No angļu valodas tulkojusi Ieva Kalnciema.


Donnas Leonas kriminālromāni ar komisāru Bruneti galvenajā lomā ir piesātināti un dziļi aizraujoši, un darbības vieta – brīnišķīgi izvēlēta! Tomēr Leonas aprakstītajai Venēcijai piemīt slēpti draudi...
Bournemouth Daily Echo

Bruneti ir kas vairāk par ideālu varoni – viņš brīvi pārvietojas korupcijas ūdeņos, spējot izbrīvēt sev mierpilnu telpu darbam un privātajai dzīvei. Īpaši interesanti lasīt par to, kā komisāra ģimene iespaido viņa profesionālo darbību un otrādi. Donnas Leonas sarakstītie dialogi ir asprātīgi un rada siltas jūtas pret visām iesaistītajām personām.
Booklist

Šajā romānā Donnas Leonas Venēcija ir ziemīgi auksta un pelēka, un cauri miglai vairāk saredzama ir korupcija, nevis ēku zeltījumi. Bruneti – inteliģents un labsirdīgs cilvēks, kurš strādā neciešamas sistēmas valgos, – ir apveltīts ar asu saprātu. Izcila grāmata, kas pelnījusi tapt pamanīta un izlasīta.
Publishers Weekly

Iesaki draugiem