Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books.

1938. gads, Rasela, Jaunzēlande. Bellas un Etjēna meita Marjeta ir nepakļāvīga un stūrgalvīga astoņpadsmit gadus veca skaistule. Mīlošie vecāki bīstas, ka meita nemaz neraizējas par savu reputāciju, jo mazā ciemata iedzīvotāju mīļākā nodarbe ir tenkošana. Pasaulei svārstoties uz kara robežas, Marjeta ar tvaikoni Rimutaka dodas pie krustvecākiem uz Londonu. Nokļūstot Londonā, viņu sagaida pavisam citāda dzīve – sekretāres darbs un nebeidzams izpriecu virpulis greznajā Vestendā.
Beidzot viņa ir noteicēja pār savu likteni ...līdz to visu vienā acumirklī atņem karš.

Uzlidojumu laikā Marjeta ir spiesta pamest iemīļotās mājas un nonāk Īstendā – vietā, kas nepavisam nelīdzinās tai Londonai, ko viņa līdz šim pazinusi. Tomēr, par spīti izmisumam un bezcerībai, šajā iznīcības ielenkumā Marjeta saprot, ka vienīgais veids, kā pārdzīvot karu, ir cīnīties pret to ar visiem spēkiem, ar visu to pašaizliedzību un līdzjūtību, kas mīt viņas sirdī... un tikai tad viņa atradīs patiesu laimi. Jo
Marjeta ir izdzīvotāja.

Rakstnieces Leslijas Pīrsas (Lesley Pearse) darbus visā pasaulē lasa ar aizrautību. Viņas romāniem ir spraigs sižets, spilgti un interesanti galvenie varoņi un pieskaņots vēsturisks fons. Latviešu valodā iznākuši viņas romāni “Bella”, “Solījums”.

No angļu valodas tulkojusi Agate Vilde.


Intriģējošs, sirsnīgs un brīnišķīgi uzrakstīts romāns.
Closer

“Izdzīvotāja” ir mīlestības, kaisles un sirdssāpju piepildīta grāmata. Un, lai izbaudītu to pilnībā, lasītājam nepieciešama vēl tikai liela krūze tējas un ērts klubkrēsls.
Best

Leslijai Pīrsai nav daudz konkurentu, kuri spēj radīt tikpat aizraujošu un interesantu stāstu.
Daily Mail

Leslija Pīrsa kā allaž iepriecina un ciena savu lasītāju. Romāns “Izdzīvotāja” ir grāmata, kuru savukārt iemīl visi, kas to ir lasījuši.
The Sun

Stāstu burve Leslija Pīrsa ir atgriezusies ar jaunu aizraujošu piedzīvojumu, romantikas un pārdzīvojuma briesmu piesātinātu stāstu, kas risinās Otrā pasaules kara fonā.
Blackpoolgazette.co.uk

Iesaki draugiem