Apraksts

Šī grāmata ir rūpīgi sastādīts mācību kurss visiem, kuri vēlas apgūt izsmalcinātās kaligrāfijas mākslu. To izmantojot, ikviens burtu pa burtam un vilcienu pa vilcienam spēs iemācīties dažādu alfabētu pamatprincipus, kas izklāstīti koncentrētās, rakstības tehniku pilnveidojošās nodarbībās.

Grāmatā iekļauti dažādu veidu raksti, kas piemēroti gan platām, gan smalkām spalvām, sākot ar vienkāršajiem romiešu kapitālburtiem un pamatminuskuļiem un beidzo ar grezniem dekoratīviem šriftiem.

Pamācībās izskaidroti alfabēti, savukāt iesildīšanās vingrinājumi iecerēti, lai ikvienam palīdzētu attīstīt rakstības tempu un stiprinātu ticību sev.

Izdevums noderēs, lai iemācītos iluminēt burtus, izkārtot tekstu lapā, ievērot atstarpes, strādāt ar krāsām un papildināt vienkāršus alfabētu burtus ar elegantiem vijumiem.

Grāmatā iekļauti arī vairāki praktiski kaligrāfijas projekti, kurus izstrādājuši mūsdienu labākie kaligrāfi.

Veiko Kespersakss ir viens no vadošajiem kaligrāfijas speciālistiem un burtu dizaineriem Skandināvijā. Pēdējā laikā viņš dzīvo Londonā un ir guvis starptautisku atzinību kā viens no prasmīgākajiem burtu māksliniekiem un modernās kaligrāfijas pasniedzējiem.

Publikācijas

Iesaki draugiem