Noslēdzies Apgāda Zvaigzne ABC romānu konkurss

2020-09-16

Ar žūrijas komisijas sēdi 10. septembrī noslēdzās Apgāda Zvaigzne ABC rīkotā detektīvromānu un romantisko romānu konkursa 2. kārta.

Konkursa mērķis ir veicināt jaunu, kvalitatīvu latviešu detektīvromānu un romantisko romānu tapšanu, stiprināt žanru literatūras prestižu lasītāju vidū, kā arī rosināt gan pieredzējušus autorus, gan debitantus radīt jaunus darbus.

Konkursa otrajā kārtā darbus varēja iesniegt līdz 2020. gada martam. Darbu iesniegšana noritēja anonīmi. Žūrijas komisija vērtēja darbu atbilstību tādiem kritērijiem kā žanrisko prasību ievērošana, sižeta oriģinalitāte, mākslinieciskums, kompozicionālais veselums, autora spēja uzturēt intrigu līdz beigām, kā arī darba stils un valoda.

Konkursa otrajā kārtā tika iesniegti trīsdesmit četri manuskripti. Žūrija izlēma:
1) pirmo vietu piešķirt Guntim Zariņam par romānu “Pēdējais klients”;
2) otro vietu piešķirt Ilutai Plotņikovai par romānu “Vistumšākās ir ēnas starp mums”;
3) trešo vietu piešķirt Mērijai Elizabetei Kalniņai par romānu “Sapnis par viņu un mūziklu”;
4) piešķirt veicināšanas prēmijas šādiem darbiem:
a. “Lāde vaļā” (autore Gunita Lagzdiņa);
b. “Vīrs un vīra zagle” (autore Madara Fridrihsone);
c. “Karma atlikumu neizdod” (autore Kristīne Lubāniņa).

Visu nosaukto darbu autori tiek lūgti sazināties ar apgādu, rakstot uz Latviešu valodas un literatūras redakciju: latvalred@zvaigzne.lv

Žūrija lēma arī ieteikt izdošanai vairākus no konkursā iesniegtajiem darbiem, kuriem netika piešķirtas prēmijas. Ar šo darbu autoriem apgāds sazināsies individuāli.

Apgāda Zvaigzne ABC jau daudzu gadu garumā regulāri rīkotie literārie konkursi – gan bērnu un jauniešu oriģinālliteratūras konkurss “Zvaigznes grāmata”, gan romānu konkursi “Zvaigznes detektīvs” un “Nacionālais bestsellers”, gan fantāzijas un fantastikas īsprozas konkurss “Sapņu laiks” un citi – jau kļuvuši par sava veida tradīciju. Šie konkursi dod iespēju publicēties daudziem jauniem autoriem, un latviešu literārā ainava, pateicoties šiem konkursiem, katru gadu papildinās ar jauniem un kvalitatīviem darbiem.

Paldies visiem, kas piedalījās romānu konkursā!

Iesaki draugiem