Noslēdzies bērnu un jauniešu manuskriptu konkurss

2019-02-18

2019. gada maijs Apgādā Zvaigzne ABC bija izsludināts par bērnu un jauniešu grāmatu mēnesi.

Šī mēneša laikā gan pieredzējušiem, gan iesācējiem rakstniekiem bija iespēja iesūtīt apgādam jaunus bērnu un jauniešu grāmatu manuskriptus, lai apgāda veidotā žūrija varētu izvērtēt iespēju tos publicēt.

Kopumā konkursam tika iesūtīti 80 dažāda apjoma manuskripti. Žūrijas darbs, tos lasot un vērtējot, ilga pusotru mēnesi, un beidzot ir zināmi konkursa rezultāti.

Kā piemērotus izdošanai žūrija vērtēja šādus darbus:

1) Līga Rozentāle, “Vislabākā vasara”;
2) Līva Vecvagare, “Mēs no 21. gadsimta”;
3) Ieva Ziediņa, “Pasaka par Olu Boli”;
4) Maija Laukmane, “Diena kūst kā saldējums”;
5) Ruta Skrebele, “Bišu vīrs”;
6) Aija Lisovska, “Zaļais pūķis un pazudušais rūķis”;
7) Ieva Samauska, “Uzmanību – nikns suns jeb Figaro, beidz baidīties!”
8) Ieva Samauska, “Kas tu būsi, kad izaugsi, jeb Bērnudārza noslēpums”.

Minēto darbu autorus lūdzam sazināties ar redakciju, rakstot uz e-pasta adresi: latvalred@zvaigzne.lv

Pateicamies visiem par dalību konkursā!


2019. gada maija mēnesī gaidīsim gan pieredzējušu, gan iesācēju rakstnieku iepriekš nepublicētus prozas vai dzejas manuskriptus, kas paredzēti pirmsskolas vai skolas vecuma bērniem vai jauniešiem. Manuskriptus lūdzam iesūtīt elektroniski uz adresi barbala.simsone@zvaigzne.lv; manuskriptus bez ilustrācijām lūdzam sūtīt kā Word dokumentus, ilustrētus - kā Adobe Acrobat reader failus. Abos gadījumos manuskriptam lūdzam pievienot autora vārdu un kontaktinformāciju.

Manuskriptam jābūt pabeigtam; izskatīšanai netiek pieņemtas atsevišķas teksta daļas. Darbi ar plaģiāta iezīmēm netiek izskatīti.

!!! Paldies visiem, kas iesūtīja mums savus darbus. Atsaucība bija milzīga, tāpēc rezultātus paziņosim 11. jūlijā Apgāda Zvaigzne ABC mājaslapā, kā arī sociālo tīklu profilos tiks izziņoti to autoru vārdi, kuru darbi ir pieņemti publicēšanai. Ar šiem autoriem Apgāds sazināsies par līguma slēgšanu un autoratlīdzību.

Iesaki draugiem