“Zvaigznes grāmata ’23. Lasītāju balsojums” rezultāti

2023-11-25

Sestdien, 25. novembrī, atzīmējot Apgāda Zvaigzne ABC 30. jubileju, kopā esot autoriem, māksliniekiem, tulkotājiem un sadarbības partneriem, tika sveikti un godināti “Zvaigznes grāmata ’23. Lasītāju balsojums” uzvarētāji.

Jau trešo gadu Apgādā Zvaigzne ABC notiek balsojums par lasītāju iemīļotāko latviešu oriģinālliteratūras darbu pieaugušajiem “Zvaigznes grāmata. Lasītāju balsojums”.
Par savu grāmatu bija iespēja nobalsot 3 dažādos veidos – ņemot grāmatu lasīt bibliotēkās, balsot Zvaigznes grāmatnīcās un interneta vietnē balsojums.zvaigzne.lv. Līdz ar to katrā no kategorijām – grāmatnīcu, interneta un bibliotēku – ir trīs uzvarētāji.
Uzvarētāji – 1., 2. un 3. vietas ieguvēji – balvā saņems stikla mākslinieces Annas Varnases darināto balvu “Zvaigznes grāmata”.

Zvaigznes grāmatnīcu balsojums
Zvaigznes grāmatnīcās no 16. oktobra līdz 6. novembrim lasītājiem bija iespēja nobalsot par savu mīļāko latviešu autora grāmatu. Pavisam kopā tika saņemtas 894 balsis.
3. vieta – Zane Daudziņa “Mans kara gads”
2. vieta – Zane Eniņa “Santjago ceļš”
1. vieta – Ilona Balode “Ielu muzikantu piezīmes”

Bibliotēku balsojums
Sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku tika apkopoti dati, kuras no “Zvaigznes grāmata. Lasītāju balsojums 2023” iekļautajām grāmatām laika periodā no 2022. gada 1. septembra līdz 2023. gada 31. augustam ir bijušas visvairāk pieprasītās grāmatas Latvijas bibliotēkās. Pavisam kopā tika saņemtas 13’164 balsis jeb tik daudz reižu grāmatas tika pieprasītas bibliotēkās.
3. vieta – Kristīne Ilziņa “Es neliecināšu pret jums”
2. vieta – Gunita Lagzdiņa “Pareizs laiks”
1. vieta – Inguna Dimante “Melno kleitu čuksti”

Interneta balsojums
Trīs nedēļas, no 16. oktobra līdz 6. novembrim, bija iespēja interneta vietnē balsojums.zvaigzne.lv balsot par savu mīļāko grāmatu. Pavisam kopā tika saņemtas 5’828 balsis.
3. vieta – Ingūna Veide “Atbalss”
2. vieta – Zane Eniņa “Santjago ceļš”
1. vieta - Gunita Lagzdiņa “Pareizs laiks”

Apsveicam visus laureātus!
Paldies rakstniekiem par lieliskajām grāmatām!
Paldies lasītājiem par grāmatu lasīšanu un aktīvo piedalīšanos balsošanā!
Paldies bibliotēkām, kuras atbalsta un iesaka latviešu autoru darbus!

Lasītāji, kas piedalījās balsojumā Zvaigznes grāmatnīcās un balsošanas anketā norādīja savu vārdu, uzvārdu un tālruni, piedalīsies loterijā, kurā tiks izlozētas 20 Zvaigzne ABC dāvanu kartes 20 eiro vērtībā.
Izloze notiks, pirmdien, 27. novembrī. Rezultāti tiks publicēti balsojums.zvaigzne.lv un zvaigzne.lv

Iesaki draugiem