Romāns par pirmo mīlestību – “Glābiet mani”

2020-03-17

Gribas lasīt ko intriģējošu, sirsnīgu un jauku? Romāns “Glābiet mani”, kurš stāsta par vidusskolnieku vētrainajām attiecībām, būs tieši laikā!

Viņi ir neiespējami dažādi. Kopš Rūbijai piešķirta stipendija mācībām prestižajā Mekstonholas koledžā, viņas moto ir: Tikai nekrist acīs skolasbiedriem! Otra svarīgākā lieta Rūbijas dzīvē ir gatavošanās mācībām Oksfordā.

Džeimsa Boforta – koledžas nekronētā karaļa – dzīve ir viena vienīga ballīte. Viņš ir augstprātīgs, bagāts un pievilcīgs, un, protams, viņam nav ne jausmas par tādas Rūbijas eksistenci. Viņiem abiem nekad nevajadzētu satikties. Taču reiz satikušies, viņi izjūt neizskaidrojamu pievilkšanos, kas ātri vien pāraug nopietnākās jūtās.

“Glābiet mani” sākas pavisam vienkārši: kādu dienu Rūbija skolā kļūst par liecinieci kam tādam, ko viņai nevajadzēja redzēt un kas var sagraut smalkās Bofortu ģimenes prestižu, ja nonāktu atklātībā. Džeimss nolemj paturēt Rūbiju acīs, lai būtu drošs, ka meitene neizpļāpāsies, bet Rūbija nemaz nevēlas jelkādā veidā būt saistīta ar Džeimsu. Vismaz sākumā.

Jūtas, kas uzplaukst starp koledžas centīgāko skolnieci un izlutinātu bagātnieku atvasi, ir īstas. Tomēr starp abiem ir bezdibenis, kuru pārvarēt būs bezgala grūti. Pārpratumi, neizpratne, dažādie uzskati un ieradumi rada situācijas, kuras raisa smaidu lasītājā, bet šķiet patiesa traģēdija jaunajiem romāna varoņiem. Rūbija un Džeimss līdz sirds dziļumiem izdzīvo savu mīlestību, atgādinot par jūtām, ko esam piedzīvojuši paši.

Mona Kastena ir vācu rakstniece. Viņas romāni “Save Me” , “Save You” un “Save Us” kļuvuši par bestselleriem ne tikai Vācijā, bet arī citās valstīs.

Visas triloģijas grāmatas latviešu valodā paredzēts izdot šogad.

Pieejama arī e-grāmata.

No vācu valodas tulkojusi Iveta Galēja.

Iesaki draugiem