E-grāmatu TOP 10, 2019. gada maijs

2019-06-04

Pēdējais pavasara mēnesis, kurā svinējām gan Mātes dienu, gan Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, gan Darba svētkus, ir noslēdzies. Laiks atskatīties uz populārākajām e-grāmatām maijā!

 

Pirmajā vietā ir jaunums – vācu rakstnieces Neles Noihausas kriminālromāns “Mežā” . Kriminālinspektori Olivers un Pia sākotnēji izmeklē ļaunprātīgu dedzināšanu, kuras rezultātā ir gājis bojā cilvēks, taču pēc pāris dienām notiek vēl viena slepkavība. Izmeklēšanas gaitā atklājas saikne ar notikumiem, kuri risinājušies pirms vairāk nekā trīsdesmit gadiem, kad mežā bez vēsts pazuda Olivera labākais draugs, desmit gadus vecais Arturs. Cik cilvēkiem būs jāiet bojā, pirms Oliveram un Piai izdosies atklāt slepkavu? Kuri noslēpumi kļūs liktenīgi?

Otrajā vietā atrodas vēl kāds jaunpienācējs. Tas ir Dinas Džeferisas romāns “Safīra atraitne” , kurš aicina lasītājus doties uz eksotisko Ceilonu. Veiksmīga dārgakmeņu tirgotāja meitai Luīzai Rīvai laulībā ir jāpārvar zaudējuma sāpes pēc vairākām neveiksmīgām grūtniecībām. Pēc pēkšņas vīra nāves Luīza negaidīti atklāj, ka viņu laulība balstījusies uz meliem. Kas dos spēkus dzīvot tālāk? Vai Luīza varēs iemācīties mīlēt no jauna?

E-grāmatu topa trešo vietu ieņem maija e-grāmatu akcijas darbs – Anjas Jonuleitas romāns “Ābolu smarža” . Jaunā žurnāliste Hanna savas mirušās tantes mājā nejauši atrod senu vēstuļu kaudzīti un sāk tās lasīt. Pagātnes notikumi un kāds sen glabāts noslēpums izmainīs arī tagadni un pašas Hannas turpmāko dzīvi.

Topa ceturtajā vietā ir Lūsindas Railijas romānu cikla “Septiņas māsas” piektais darbs “Mēness māsa” . Pēc mīļotā tēva – noslēpumainā miljardiera Pā Solta, kā viņu dēvēja adoptētās meitas, – nāves Tigija pārceļas uz nomaļu, mazapdzīvotu vietu Skotijā. Mierpilnā dzīve mainās, kad Tigija atklāj savu saistību ar leģendāro Sakromontes čigānu kopienu, no kuras cēlusies La Kandela – izcilākā tālaika flamenko dejotāja.

Rozijas Volšas romāns “Vīrietis, kurš nepiezvanīja” gan aprīlī, gan maijā atrodas topa piektajā vietā. Tas ir lielisks, romantiskas spriedzes piesātināts romāns ar negaidītiem sižeta pavērsieniem un iespaidīgu noslēpumu tā centrā.

Tommi Kinnunena romāns “Četru ceļu krustojums” maijā ir sestais populārākais darbs. Šis darbs ietver četrus stāstus, kuru centrā ir sabiedrības normām spītējošā akušiere Marija, viņas meita fotogrāfe Lahja, Lahjas vīrs, sava laika izpratnē pilnīgi nepareizais galdnieks Onni un Lahjas vedekla Kārina. Šis ir darbs ar svina un melleņu ķīseļa pēcgaršu – tas vienkārši turpina dzīvot prātā un sirdī pēc pēdējā vārda izlasīšanas.

Topa septīto un astoto vietu ieņem maija atlaižu akcijas darbi. Jusi Adlera-Olsena trilleris “Fazānu slepkavas” ir viens no darbiem par Q nodaļas izmeklētajām lietām Karla Merka vadībā. Šoreiz Merks uz sava galda atrod kāda nezināmā atstātu mapi par noziegumu, kas noticis pirms daudziem gadiem. Lai gan viens no aizdomās turētajiem ir atzinis savu vainu un atrodas cietumā, Merks tomēr uzsāk papildu izmeklēšanu. Arno Jundzes darbs “Gardo vistiņu nedēļa” ir septiņu stāstu krājums, kurš lasītājiem atsauks atmiņā 20. gadsimta izskaņu Latvijā, privatizācijas procesus un banku krīzes, bet lasīšanu pavadīs smaids un skumja smeldze.

Jū Nesbē spriedzes romāns “Makbets” atrodas maija e-grāmatu topa devītajā vietā. Autors ieplūdina Šekspīra traģēdijas mītiskos elementus savā jaunajā narkotiku kara pārņemtajā kriminālromānā.

Maija topu noslēdz vēl viens atlaižu akcijas darbs – Džūlijas Pauelas romāns “Džulī un Džūlija” . Galvenā varone un grāmatas autore vienā personā viena gada laikā pagatavoja visus 524 Džūlijas Čaildas grāmatā “Franču virtuves mākslas apguve” aprakstītos ēdienus, iepazina Džūliju Čaildu un par savām veiksmēm un neveiksmēm katru dienu rakstīja interneta dienasgrāmatā. Brīdinām, ka šo e-grāmatu nav vēlams lasīt tukšā dūšā!

Ir sākusies jūnija e-grāmatu atlaižu akcija “Meklējot dzīves jēgu”. E-grāmatu atlaižu akcijas sešus darbus varat iegādāties e-formātā Zvaigzne ABC mājaslapā no 1. jūnija līdz 30. jūnijam ar 50 % atlaidi.

Noteikti turpināsim piedāvāt arī jaunumus, tāpēc sekojiet līdzi informācijai mūsu Twitter un Instagram kontos! Meklēsim dzīves jēgu kopā ar Zvaigzne ABC e-grāmatām!

2019. gada aprīļa e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem