E-grāmatu TOP 10, 2016. gada februāris

2016-03-03

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā, abonēšanas vietnē Fabula un Apple iBooks veikalā.

Lai arī februāris ir gada īsākais mēnesis, kurā šogad bija 29 dienas, tas nebūt nav klusākais mēnesis e-grāmatu ziņā. Apgāds Zvaigzne ABC februārī izdeva 31 jaunu e-grāmatu. Trīs dienas (26.02.–28.02.) norisinājās Latvijas grāmatu izstāde Ķīpsalas izstāžu hallē, kurā varēja iepazīties arī ar e-grāmatām.

Tāpat kā janvārī, arī februārī populārākā e-grāmata bijusi Simonas Ārnstedes romāns “Apmelotā” . Šī tīkamā iegremdēšanās vēsturē, mīlas līkloči, kaisle, humors un dzīvesprieks – tas šo e-grāmatu padara tik populāru un lasītāju iemīļotu!

Cieši uz pēdām tai min Lūsindas Railijas grāmatu cikla pirmā e-grāmata “Septiņas māsas. Maijas stāsts” . Arī šeit atradīsiet vēsturisku fonu, kultūrvēsturiskas norādes, likteņa pavērsienus un aizraujošu sižetu.

Trešajā vietā Lūsindas Railijas e-grāmata “Pusnakts roze” . Acīm redzams, ka latviešu lasītāju sirdis īru rakstniece ir iekarojusi. Vai vainīgs varētu būt arī tuvojošais pavasaris?

Populārāko e-grāmatu topu turpina Tālivalža Margeviča vēsturiskais romāns “Šķērsiela 13. Latvieša dibināts gulags” . Romāna darbība aptver veselu gadsimtu – no 1910. līdz 2015. gadam. Darbs, kas patiks gan vēstures izzinātājiem, gan arī vieglākas lasāmvielas cienītājiem.

Džeimsa Osvalda kriminālromāns “Dabiskā nāvē” saglabājis savu vietu mēneša populārāko e-grāmatu vidū. Daži nosaukuši šo darbu par literāru sensāciju. Varbūt tā jāizlasa arī Tev?

Latvijas grāmatu izstādē atvērtā Arno Jundzes jaunākā e-grāmata “Bergs & relikviju mednieki” ir pirmais latviešu kriptotrilleris. Samudžinātas sazvērestības, noslēpumi, slepeni plāni, asinis stindzinoša pakaļdzīšanās – tas ir tikai neliels ieskats šajā jaunajā e-grāmatā.

Kristīnas Beikeres-Klainas e-grāmata “Bāreņu vilciens” nokļuvusi septītajā vietā. Ja Jums interesē iepazīt līdz šim mazāk zināmu posmu Amerikas vēsturē par laiku, kad no Austrumu krasta pilsētām uz Vidējo Rietumu fermām regulāri kursēja tā sauktie bāreņu vilcieni, tad šī būs īstā lasāmviela.

Arkādijs Pancs spējis uzrakstīt bestselleri, kas gozējas dažādos topos. “Sarunas par laimi” ir e-grāmata ikvienam no mums, jo gudra un iejūtīga saruna vienmēr palīdz.

Stāsts par izdzīvošanu 21. gadsimtā ir aktuāla zinātniskā fantastika, tieši tāpēc Endija Vīra e-grāmata “Marsietis” joprojām ir populārs un februāra e-grāmatu topā atrodas devītajā vietā.

E-grāmatu topu šoreiz noslēdz Matsa Strandberga un Sāras B. Elfgrēnas e-grāmata “Atslēga” , kas ir populāro romānu “Aplis” un “Uguns” turpinājums.

Apple vietnē iBooks februārī populārākā e-grāmata arī bijusi Simonas Ārnstedes “Apmelotā”, tai sekojis Lūsindas Railijas romāns “Pusnakts roze”, trešajā vietā atstājot Lizas Fenvikas aizkustinošo romānu “Nams Kronvolā”.

Abonēšanas vietnes Fabula e-grāmatu lasītāji visaugstāk novērtējuši Sofijas Kinselas romānu “Man ir tavs telefons”, otrajā vietā ierindojuši Kīras Kesas jauniešu romānu “Prinča līgava. Atlase” un godpilno trešo vietu piešķīruši latviešu rakstnieces Māras Jakubovskas romānam “Direktoriene”.

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Fabula.im

Apple iBooks

Janvāra e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem