Latvijas grāmatu izstāde 2016

2016-02-20

LATVIJAS GRĀMATU IZSTĀDE 2016 šogad notiks no 26. līdz 28. februārim izstāžu centrā Ķīpsala.

Apgāda Zvaigzne ABC pasākumi GRĀMATNIEKU ĢILDES stendā:

Piektdiena, 26. februāris
Plkst. 14:00 
Latviešu lasītājiem jau labi zināmās īru rakstnieces (romāni “Lavandu dārzs”, “Meitene uz kraujas”, “Orhideju nams”) Lūsindas Railijas jaunā romānu cikla pirmās grāmatas “SEPTIŅAS MĀSAS” atvēršanas svētki. Saruna ar Lūsindu Railiju par britu romantisko romānu nozīmi mūsdienu sieviešu dzīvē.
 
Foto: © Astrid Waller 

Sestdiena, 27. februāris
Plkst. 11:00
Valdis Rūmnieks & Andrejs Migla "DEBESS AIZTUR ELPU"
Izcilā vēsturisko romānu autoru tandēma jaunākais kopdarbs - aizraujošs stāstījums par juku laikiem Latvijas valsts dibināšanas laikā no 1918. līdz 1921. gadam. Kara, valdības maiņu un nelikumību laikā dažiem latviešiem ir saglabājusies misijas izjūta - viņi dara visu, lai mainītu savas valsts likteni uz labo pusi, bet citi - gļēvulīgi svaidās līdzi visiem pārmaiņu vējiem.
Grāmatas atvēršanas svētkos - saruna ar autoriem par romāna tapšanu un aprakstītajiem vēsturiskajiem notikumiem, fragmentu lasījumi, lasītāju viedokļi.
   

Plkst. 12:00
Dzintars Tilaks "PIĶIS UN ZĒVELE JEB LATVJU BIZNESA NACIONĀLĀS ĪPATNĪBAS"
Pazīstamā radiožurnālista humoristisks romāns ar nelielu fantastisku piesitienu par neparastu situāciju mūsdienu Latvijā. Kas notiek, kad parastajam latvietim "no zila gaisa" tiek iedots "sākuma kapitāls", lai attīstītu biznesu, plauktu un zeltu? Cik viegli vai grūti ir peldēt straumē, kurā mutuļo gan likumdošanas neskaitāmās prasības, gan ģimenes attiecību peripetijas - un kā sveikam un veselam izpeldēt krastā?
Grāmatas atvēršanas svētkos uzklausīsim gan autoru, gan redaktoru un lasītājus par dažādām tēmām - literatūru, humoru, biznesu un dzīvi.
 

Plkst. 16:00
Arno Jundze "BERGS UN RELIKVIJU MEDNIEKI"    
Apgāda Zvaigzne ABC rīkotā romānu konkursa "Nacionālais bestsellers" laureāts - kriptogrāfisks trilleris par senu tekstu glabātiem noslēpumiem, neparastiem atradumiem un piedzīvojumiem Rīgā, Romā un Venēcijā, kuros iekuļas divi gluži parasti latvieši - basketbolists un meitene ar hakera talantu.
Grāmatas atvēršanas svētkos - grāmatas autors un aktieris Andris Bulis sarunāsies par trillera žanru un "vīrišķīgu" literatūru, uzzināsim, kuri romānā aprakstītie fakti ir patiesi, bet kuri - izdoma, dzirdēsim grāmatas fragmentu lasījumus un konkursa "Nacionālais bestsellers" žūrijas dalībnieku viedokļus.
 

Svētdiena, 28. februāris
Plkst. 12:00
Inguna Bauere "HERNHŪTIEŠU MEITAS"
Romāns veltīts Jaunpiebalgas sieviešu likteņiem 19. gadsimta beigās. Romāna centrā trīs zemnieces - Late Bišere, Marija Miesniece un Marija Dārziņa, - kuru pēcteči kļuva par nozīmīgām personībām mūsu tautas kultūras vēsturē. Raits sižets ieausts grodā un labi izpētītā audeklā – 19. gadsimts, Piebalga, hernhūtisms.
Grāmatas atvēršanas svētkos tiksimies ar autori un Vecpiebalgas amatierteātra aktieriem, mūziķiem, grāmatas lasītājiem un bibliotēku pārstāvjiem.

Apgāda Zvaigzne ABC pasākumi BĒRNU STENDĀ:

Sestdien, 27. februārī plkst. 12:00-13:00
"Nāc, kur deguns rāda!"
Ilgi gaidītā atkaltikšanās ar iemīļotajiem varoņiem žurkulēniem Koko un Riko un grāmatas "Koko un Riko jaunie piedzīvojumi" autorēm  Eviju Gulbi un Lindu Lošinu.
   

 

 

 

 

 

Svētdien, 28. februārī plkst. 12:00-13:00
Mākslinieces Agijas Stakas meistardarbnīca "Zīmējumu pasaulē" visai ģimenei.
Mazajiem - zīmēšanas meistarklase, bet lielos aicināsim harmonizēt sevi, darbojoties ar mākslinieces jauno krāsojamgrāmatu pieaugušajiem "Nomoda sapņi" .

Darba laiks
26. februārī 10.00 – 18.00
27. februārī 10.00 – 18.00
28. februārī 10.00 – 17.00

Biļešu cenas
Ieejas biļetes cena – 1 EUR
Pensionāriem un invalīdiem – bez maksas!
Bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas!
Izstādes "Skola 2016" apmeklētājiem – bez maksas!

Iesaki draugiem