E-grāmatu TOP 10, 2015. gada marts

2015-04-09

Sērsnu vai baložu mēnesis ir aizritējis, ekvinokcija ir notikusi, diena ar nakti izlīdzinājušās vienādā garumā – pavasaris iestājies, pāreja uz vasaras laiku notikusi. Vispasaules kaķu diena, Starptautiskā sieviešu diena un Pī skaitļa diena atzīmēta.Novērots Saules aptumsums un ziemeļblāzma. Gan Lielā diena, gan kristīgās Lieldienas nosvinētas. Un arī e-grāmatas tam visam pa vidu bijušas.
Mēneša populārākā e-grāmata bijusi Lūsindas Railijas “Lavandu dārzs” – aristokrātisks krāšņums uz romantiskas dabas fona Francijas dienvidos, spiegošana kara laikos, dzimtas noslēpumi.
Francijas dienvidi vilina.

Otrajā vietā ir Šerilas Streidas “Mežone” – par stipras gribas sievieti, kura dodas ceļā, lai atkal atrastu pati sevi.
Grāmatas iedvesmo.

Trešo vietu ieņem pašmāju Dace Judina ar romānu “Siers otrajai pelītei” – maniakāls sērijveida slepkava siro Rīgā, Mikam Kaķītim viņš ir jāatrod, taču Anna Elizabete nedomā stāvēt malā.
Neparasti notikumi pierastā vidē aizrauj.

Sāras Larkas triloģijas otrā e-grāmata “Kauri koka ēnā” turpina sekot līdzi dzimtas likteņiem vairākās paaudzēs Jaunzēlandē un ir iemantojusi lasītāju mīlestību. Piekto vietu ieņem latviešu fantāzijas un fantastikas autoru stāstu krājums “Zilie jūras vērši” – divdesmit stāsti, katrā pavisam citāda pasaule, redzējums un pieredze. Somu kriminālromānu autores Lēnas Lehtolainenas darbs “Viņas ienaidnieks” sestajā vietā piedāvā spraigu sižetu, negaidītus pavērsienus un intrigas. Septītajā vietā krievu literatūras zelta klasika: Iļjas Ilfa un Jevgeņija Petrova romāns “Zelta teļš”, kas seko līdzi “Divpadsmit krēslu” varoņa, Lielā kombinatora Ostapa Bendera piedzīvojumiem Padomju Savienībā. Nākamā populārākā ir latviešu autora Arno Jundzes fantastikas romāns pusaudžiem “Kristofers un Ēnu ordenis” – galvu reibinoši piedzīvojumi, kas notiek ar parastu Rīgas zēnu. Devīto vietu ieņem Jusi Adlera-Olsena kriminālromāns “Lieta nr. 64” par reāliem notikumiem Dānijas tumšajā vēsturē. Šo sērsnu mēneša e-grāmatu topu noslēdz Jūnasa Jūnasona draiski asprātīgā un neiedomājami smieklīgā e-grāmata “Analfabēte, kas prata rēķināt” par Zviedriju un Dienvidāfriku, par trim ķīniešu meitenēm, diviem zviedru dvīņiem, Mossad aģentiem, Ķīnas Tautas Republikas prezidentu, anarhistiem, kravas auto ar zagtām numurzīmēm, vidēja lieluma atombumbu, antilopes gaļu un mazu melnādainu meitēnu Numbeko, kas ir visam pa vidu.

E-grāmatas var iegādāties:
www.zvaigzne.lv

FastrBooks.com

Apple iBooks

Februāra e-grāmatu top skaties šeit

Iesaki draugiem