17. oktobrī ceturtie Grāmatu svētki Balvos

2014-10-13

Jau ceturto gadu pēc kārtas Balvos norisināsies Grāmatu svētki, kurus organizē Balvu Centrālā bibliotēka sadarbībā ar Balvu novada pašvaldību un Apgādu Zvaigzne ABC.

Svētku atklāšana notiks piektdien, 17. oktobrī, plkst. 11.00 Balvu Valsts ģimnāzijā, bet jau no plkst. 12.00 dažādās norises vietās visi aicināti uz tikšanos ar mīlētiem un gaidītiem latviešu rakstniekiem.



Kultūras žurnālists un rakstnieks Arno Jundze iepazīstinās ar savu jaunāko romānu “Putekļi smilšu pulkstenī”. Īpaši tiek gaidīta detektīvromānu rakstniece un žurnāliste Dace Judina , kurai šī jau būs trešā viesošanās Grāmatu svētkos Balvos.

Ļoti aizraujoša solās būt tikšanās ar kolorītu un spilgtu personību, ilggadējo Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta direktori Āriju Iklāvu .

Ko un kā labāk darīt un stādīt savā dārzā varēs uzzināt no dārzkopes Gunas Rukšānes un selekcionāra Jāņa Rukšāna, kā arī agronomes, bioloģiskās saimniekošanas atbalstītājas Ilzes Žolas .

Dabas draugs un pazinējs, grāmatas “Zoodārzs manā pagalmā” autors Ingmārs Līdaka aicinās vērīgāk ieskatīties dabas norisēs.

Jaunajiem lasītājiem būs interesanta tikšanās ar jauno rakstnieci Ilutu Plotņikovu, grāmatas “Salas rēgs” autori, bet rakstniece Ieva Melgalve, grāmatas “Bulta, Zvaigzne un Laī” autore piedāvās ielūkoties fantāzijas psaulē.

Vismazākie lasītāji kopā ar grāmatas “Kā es ar opi braucu Latviju lūkoties” autori Gundegu Sēju varēs izzināt visskaistākās vietas Latvijā, bet daudzu mācību grāmatu autore Gita Andersone pastāstīs par grāmatu sarežģīto un grūto tapšanas procesu.

Bērni, kuriem ļoti patīk zīmēt, aicināti uz tikšanos ar mākslinieci Gundegu Muzikanti.

Apgāda Zvaigzne ABC darbinieki organizēs arī seminārus pedagogiem: par aktualitātēm sākumskolā 2014./2015. mācību gadā, par jauno Zvaigzne ABC mācību e-grāmatu sistēmu gramatplaukts.zvaigzne.lv, kā arī notiks kursi latviešu valodas un literatūras skolotājiem.


Ne jau katru dienu ir iespēja tikties ar kādu rakstnieku un uzdot viņam jautājumus, tāpēc grāmatu svētku organizētāji aicina būt aktīviem, nākt uz tikšanos ar iemīļotiem rakstniekiem un iegūt viņu autogrāfus. Jo, kā zināms, ar gadiem autogrāfi kļūst arvien vērtīgāki.

Šo grāmatu svētku ietvaros trīs gadu laikā Balvos viesojušies: rakstnieces Māra Svīre, Inguna Bauere, Evija Gulbe, Ruta Skrebele, Ilze Freimane, Inga Jēruma, Laura Dreiže, Linda Nemiera, Māra Jakubovska, Anna Skaidrīte Gailīte, Monika Zīle, Dace Judina, Ieva Samauska, dzejnieces Anna Rancāne, Olga Lisovska, rakstnieki Māris Rungulis, Aivars Kļavis, Valdis Rūmnieks, Andrejs Migla, Jānis Ūdris, rokdarbu speciāliste Gunta Treimane, kulinārijas speciāliste un žurnāliste Iveta Galēja, dabas pazinējs Māris Olte, ekstrēmo ceļojumu piekritējs Bruno Šulcs, aktrise un rakstniece Ilona Balode, mūziķis Rolands Ūdris, aktrise Akvelīna Līvmane un Regīna Devīte, māksliniece Agija Staka.

Iesaki draugiem