Jauni iZvaigzne sērijas interaktīvie mācību materiāli - "Fizika 11. klasei" un "Fizika 12. klasei"!

2013-01-08

Apgūsti eksaktos mācību priekšmetus aizraujošā veidā! Izmanto iZvaigzne sērijas interaktīvos mācību materiālus "Fizika 11. klasei" un "Fizika 12. klasei"!

Apgūsti eksaktos mācību priekšmetus aizraujošā veidā! 
Izmanto  iZvaigzne sērijas interaktīvos mācību materiālus “Fizika 11. klasei” un “Fizika 12. klasei”!

 

fiz12_kl_vaks_web_bilde.jpg - 51.24 KB

Kas ir šie materiāli skolēniem? Mācies, atkārto, nostiprini un papildini zināšanas aizraujošā veidā pie datora, kad vēlies!

Ko gūs skolotāji? Ietaupiet laiku, izmantojot jau sagatavotus interaktīvos mācību materiālus, kas veidoti atbilstoši LR IZM noteiktajām vispārējās vidējās izglītības standarta prasībām fizikā! Interaktīvo mācību materiālu satura konsultante un recenzente ir Mag. Phys. Loreta Juškaite.

Ko gūs vecāki? Šī ir iespēja sekot līdzi skolēna mācību progresam mūsdienīgā veidā, redzēt viņa pieļautās kļūdas un mācībām patērēto laiku, kā arī būt pārliecinātiem par to, ka skolēns apgūst attiecīgajā klasē nepieciešamo mācību vielu.

Saturs. Interaktīvie mācību materiāli  “Fizika 11. klasei” un “Fizika 12. klasei” aptver tematus, kuri saskaņā ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas standartu ir jāapgūst vidusskolēniem 11. un 12. klasē. “Fizika 11. klasei” ir šādas nodaļas: “Termodinamika”, “Elektrostatika”, “Elektriskā strāva”, “Elektromagnētisms” (kopā 28 temati), bet “Fizika 12. klasei” ir 8 nodaļas: “Elektromagnētiskie viļņi un svārstības”, “Ģeometriskā optika”, “Viļņu optika”, “Kvantu fizikas elementi”, “Atoms un atoma kodols”, “Fizika mūsdienu tehnoloģiskajos procesos”, “Pasaules uzbūve” un “Relativitātes teorijas pamati” (kopā 36 temati).

Interaktīvo materiālu struktūra. Materiāli ir sadalīti nodaļās, katra no tām satur atbilstošos tematus. Savukārt katrs temats aptver vairākus apakštematus. Katra temata sākumā ir satura lapa ar saitēm uz visiem tematā iekļautajiem apakštematiem, kā arī informatīvais “palīgs” – logs, kurā ir paskaidrots, ko skolēns uzzinās, apgūstot konkrēto tematu, kā arī tas, kas viņam jau ir jāzina temata labākai izpratnei. Katra temata pēdējā ir uzdevumu pārskata lapa, kurā iespējams redzēt, kā veikts katra apakštemata uzdevums – uzrādīts pareizo atbilžu daudzums un kļūdu skaits. No šīs uzdevumu pārskata lapas iespējams atgriezties uz jebkuru apakštematu.

Teorija. Visbiežāk katrs apakštemats sākas ar pavisam kodolīgu tēmas izklāstu teksta veidā. Teorija sīkāk aplūkota viegli uztveramās animācijās, video, slaidrādēs vai simulācijās, izmantojot praktiskus piemērus vai demonstrācijas. Papildinformācija, interesanti uzziņu materiāli, jēdzienu skaidrojumi un biogrāfijas “paslēpušās” saišu veidā blakus teorijas un uzdevumu sadaļai. Uzklikšķinot uz šīm saitēm, skolēns gan uzzinās dažādus interesantus faktus, gan varēs izspēlēt izglītojošas simulācijas un aplūkot dažādus video un animācijas.

Uzdevumu veidi. Uzdevumi ir ļoti dažādi – sākot no testiem un beidzot ar vārdu vai attēlu pārbīdīšanas uzdevumiem un dažādu procesu simulācijām. Uzdevuma izpildes laikā interaktīvais materiāls “ziņo” par pieļautu kļūdu vai pareizi veiktu soli, izmantojot atbilstošu skaņas signālu vai izvērstu skaidrojumu teksta, video vai attēla veidā. Grafiskais kļūdu skaitītājs norāda, kā veikts attiecīgais uzdevums, kā arī motivē skolēnu nekļūdīties uzdevuma izpildes laikā. 

Uzdevumus jebkurā brīdī var ērti atstatīt un pildīt no jauna, aplūkot pareizās atbildes, nodzēst nepareizās, kā arī izmantot virkni palīgrīku – vārdnīcu ar materiālā izmantoto jēdzienu skaidrojumiem, ķīmisko elementu periodisko tabulu, biogrāfijām, kalkulatoru aprēķinu veikšanai, kā arī rīku piezīmju veikšanai.

DVD iespējas. iZvaigzne sērijas interaktīvo mācību materiālu  DVD lietotāja saskarne ir intuitīvi viegli uztverama un ar lietotājam draudzīgu grafisko noformējumu. Ir iespējams no materiālos iekļautajiem tematiem veidot pašam savus sarakstus, kā arī mainīt tos, atlasot vēlamās lapas no jebkuriem izvēlētiem tematiem un pārbīdot tās sev vēlamā secībā. Var apskatīt un dzēst visu sarakstu visus rezultātus, meklēt konkrētus tematus, izmantojot atslēgas vārdus, veidot piezīmes, kā arī aplūkot palīdzības materiālus – gan video, gan pdf formātā.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem