Noslēdzies konkurss "Zvaigznes grāmata 2012"

2013-01-03

Ir noslēdzies Apgāda Zvaigzne ABC rīkotais konkurss "Zvaigznes grāmata 2012. Latviešu oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem". Šis bija jau piektais apgāda organizētais bērnu un jaunatnes oriģinālliteratūras konkurss, un par godalgām tajā šogad sacentās vairāk nekā 60 darbu. Arī konkursa žūrijas sastāvā bija izmaiņas: vērtētāju pulkam piebiedrojās gan vēl divi rakstnieki, gan citi gados jaunākie vērtētāji.

Ir noslēdzies Apgāda Zvaigzne ABC rīkotais konkurss “Zvaigznes grāmata 2012. Latviešu oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem”. Šis bija jau piektais apgāda organizētais bērnu un jaunatnes oriģinālliteratūras konkurss, un par godalgām tajā šogad sacentās vairāk nekā 60 darbu. Arī konkursa žūrijas sastāvā bija izmaiņas: vērtētāju pulkam piebiedrojās gan vēl divi rakstnieki, gan citi gados jaunākie vērtētāji.

1_600.jpg - 113.82 KB
Žūrija apspriež iesūtīto darbu manuskriptus


Konkursa I grupā (pirmsskolas vecuma bērnu literatūra) bija iesniegti 16 ilustrēti un neilustrēti manuskripti. Žūrija vienbalsīgi izlēma piešķirt veicināšanas prēmiju Lūcijai Strautai   par pasaku “Ola, kura negribēja krāsoties”.

Arī konkursa II grupā (jaunākā skolas vecuma bērnu literatūra) bija iesniegti 16 manuskripti. Pēc spraigām diskusijām tika izlemts, ka galveno balvu šai grupā saņem Ingus Rubenis   par darbu “Vecās Bekas baiļu stāsti”, bet veicināšanas prēmija tiek piešķirta Valdim Rūmniekam   par darbu “Lāčplēsis. Atgriešanās”.

Konkursa III grupā (vidējā skolas vecuma bērnu un jauniešu literatūra) bija iesniegti 27 manuskripti. To vidū patīkami pārsteidza daudzi gados jauno autoru darbi. Tāpat kā pagājušajos gados, ievērojamu pārsvaru  guva fantāzijas un fantastikas žanros tapušie romāni un garstāsti. Kā vienmēr, šīs grupas manuskripti raisīja arī aktīvākās un ilgstošākās diskusijas. Žūrija lēma, ka galveno balvu šajā grupā iegūst Jānis Valks   par romānu “Rakstu vācēja ceļš”, bet veicināšanas prēmiju – Elīza Beta   par darbu “Tuvu klāt”.

Interesi ir izraisījuši arī vairāki citi iesniegtie manuskripti, tāpēc to autoriem tiks piedāvāta sadarbība ar apgādu darba eventuālai publicēšanai. Ar šiem autoriem apgāda darbinieki sazināsies individuāli.

Paldies visiem, kas piedalījās konkursā “Zvaigznes grāmata 2012”! 

2_600.jpg - 85.19 KB
Žūrija turpina diskutēt par darbiem

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem