Franču ārsta risinājums neatgriezeniskam svara zudumam

2012-12-07

Apgādā Zvaigzne ABC nāk klajā pasaulsavenā franču dietologa Pjēra Dikāna grāmata "Dikāna diēta". Lai arī diēta raisa dažas pretrunīgas reakcijas, par tās efektivitāti neviens nešaubās, jo ievērojot šo idētu, kilogrami patiešām zūd.

Apgādā Zvaigzne ABC nāk klajā pasaulsavenā franču dietologa Pjēra Dikāna  grāmata “Dikāna diēta”. Lai arī diēta raisa dažas pretrunīgas reakcijas, par tās efektivitāti neviens nešaubās, jo ievērojot šo idētu,  kilogrami patiešām zūd. 

Apgādā Zvaigzne ABC nāk klajā pasaulsavenā franču dietologa  Pjēra Dikāna   grāmata  Dikāna diēta. Lai arī diēta raisa dažas pretrunīgas reakcijas, par tās efektivitāti neviens nešaubās, jo ievērojot šo idētu,  kilogrami patiešām zūd. Sākotnēji izdota Francijā, grāmata kļuva par nacionālu bestelleru, bet nu jau tās piekritēji atrodami 32 valstīs (Dikāna diēta ir iztulkota 14 valodās). Šobrīd tā ir populārākā diēta, ko piekopj daudzas slavenības, un tādēļ šī augsta proteīnu satura diēta ir preses uzmanības centrā.  Pateicoties tai Dženifera Lopesa atguva savu ideālo figūru pēc dvīņu piedzimšanas, Kembridžas hercogiene Keita Midltone, gatavojoties kāzām, notievēja par diviem izmēriem, bet pēc krievu preses ziņām, Dikāna diētu šobrīd ar lieliskiem rezultātiem izmanto Krievijas popkultūras ikona Alla Pugačova.


Dikāna diēta ir četru posmu programma, kuru izveidojis un pilnveidojis franču ārsts 35 gadu garumā. Būtībā tas ir uztura plāns ar augstu proteīnu un samērā zemu kaloriju saturu.  Pirmā fāze – “uzbrukums” –  ir visai vienkāršs: drīkst ēst, cik vien vēlas, kad vien vēlas – produktus, kas satur  liesu proteīnu (gaļa un zivis, olas, piena produkti). Šajā fāzē tiek zaudēts no 0,5 līdz 1 kg svara, un tā ilgst (atkarībā no cilvēka) no 2 līdz 7 dienām. Otrajā fāzē jāēd pārmaiņus proteīni un dārzeņi (var izvēlēties no 28 dažādiem dārzeņiem). Tad seko trešā fāze, kurā tiek nostiprināti rezultāti  (10 dienas par katru zaudēto kilogramu), kurā nosacījumi ļauj ēst arī augļus, maizi un citus cieti saturošus produktus. Pēdējā, stabilizācijas fāzē, ēst var visu, ko vēlaties, jāievēro  tikai 3 noteikumi, tai skaitā slavenās “proteīnu ceturtdienas”.  

Viena no diētas panākumu atslēgām ir tās viekāršība – nav jāskaita kalorijas, jāsver sastāvdaļas vai jābadojas. Tā ir īpaši piemērota korpulentiem cilvēkiem, jo diētas radītājs ir ņēmis vērā  viņu psiholoģiskās īpašības. Vēl šī diēta būs  īsts atradums gardēžiem, kas vēlas zaudēt liekos kilogramas, it īpaši tiem, kam garšo gaļa. 

 

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem