IZM apstiprina iZvaigzne sērijas interaktīvos mācību materiālus

2012-10-24

2012. gada 15. oktobrī Izglītības un zinātnes ministrija ir apstiprinājusi iZvaigzne sērijā izdotos interaktīvos mācību materiālus, proti, Fizika 10. klasei, Dabaszinības 5.-6. klasei. 1. daļa un Dabaszinības 5.-6. klasei. 2. daļa. IZM apstiprinājums nozīmē, ka minētie DVD ir iekļauti apstiprinātās un izdotās mācību literatūras sarakstā. Tajā iekļautos izdevumus skolas var iegādāties par valsts budžeta līdzekļiem.

2012. gada 15. oktobrī Izglītības un zinātnes ministrija ir apstiprinājusi iZvaigzne sērijā izdotos interaktīvos mācību materiālus, proti, Fizika 10. klasei , Dabaszinības 5.-6. klasei. 1. daļa un Dabaszinības 5.-6. klasei. 2. daļa . IZM apstiprinājums nozīmē, ka minētie DVD ir iekļauti apstiprinātās un izdotās mācību literatūras sarakstā. Tajā iekļautos izdevumus skolas var iegādāties par valsts budžeta līdzekļiem.

iZvaigzne sērijā izdotos interaktīvos mācību materiālus var izmantot gan stundās skolotāja vadībā (piemēram, video un dažādu procesu simulācijas), gan arī individuāli mājās, atkārtojot zināšanas pirms ieskaitēm vai eksāmeniem. Materiālu aplikācijā ērti izmantot sadaļu "Mani saraksti", kurā skolotājs var atlasīt tos tematus vai atsevišķas tematu lapas, kuras paredzēts izmantot konkrētā stundā. Iespējams arī atlasīt kāda noteikta veida uzdevumus. Savukārt vecāki var sekot līdzi skolēna progresam un redzēt pieļautās kļūdas vai laiku, cik daudz skolēns ir veltījis konkrētā uzdevuma pildīšanai.

iZvaigzne sērijā izveidotie interaktīvie mācību materiāli ir "trīs vienā" - mācību grāmata ar teorijas izklāstu, darba burtnīca ar daudzveidīgiem uzdevumiem un mobilā laboratorija vienā diskā. Materiāli ir izstrādāti tā, lai skolotājiem maksimāli atvieglotu gatavošanos stundām, taču tas, kā materiālus izmantot, ir skolotāja kompetencē, jo tieši  skolotājs vislabāk zina, kā konkrēto materiālu izmantot katrai skolēnu grupai.

Pašreiz norisinās 11. klases un 12. klases fizikas materiālu testēšana (recenzente Loreta Juškaite), kā arī tiek pabeigti pēdējie 8.-9. klases (2 DVD) materiālu audioieraksti. Pamatskolas klasēm gaidāms ļoti apjomīgs materiāls, un to recenzenti ir Voldemārs Muižnieks un Ilgonis Vilks. Drīzumā skolas materiālus varēs iegādāties arī ar vairumkodiem, kā arī mācību materiālu krātuvē iZvaigzne. Aicinām skolotājus un skolu vadību sekot līdzi jaunumiem!

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem