E-grāmatu TOP 10, 2017. gada janvāris

2017-02-03

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā un Apple iBooks veikalā.

1. vieta
2. vieta
3. vieta
4. vieta
5. vieta
6. vieta
7. vieta
8. vieta
9. vieta

10. vieta

Sniegpārslu krišanas ātrumā ir pagājis 2017. gada pirmais mēnesis, tāpēc laiks ir atskatīties uz populārākajām e-grāmatām. Uzreiz jāsaka, ka pagājušajā mēnesī e-grāmatu lasītāji ir iecienījuši dažādu žanru darbus, un līdzās jau ierastajiem dāmu romāniem un detektīviem ir pirkti arī studijām noderīgi materiāli.

2017. gada janvāra e-grāmatu topa augšgalā ir ierindojies Džodžo Mojas romantiskais darbs “Pēc tevis” , kurā turpinās iepriekšējā romāna “Pirms atkal tiksimies” notikumi. Grāmata, kas ir sirsnīga, bet vienlaikus spēj arī salauzt sirdi – tāda ir rakstnieces spēja apvienot neaizmirstamu sižetu.

Topa otro vietu ieņem jau vairākus mēnešus populārā Jura Rubeņa grāmata “Viņa un Viņš. Mīlestība. Attiecības. Sekss” . Tā vien šķiet, ka šis darbs vienaldzīgu nav atstājis nevienu, jo tajā izvērsti tiek runāts par jautājumiem, kas cilvēkiem bijuši aktuāli ikvienā laikmetā. Kā izprast pašam sevi? Kā pieņemt otru? Vai mīlestība ir nepārejoša? Šie ir tikai daži no jautājumiem, par kuriem nāksies aizdomāties, lasot e-grāmatu.

Olivera Peča darbam “Bendes meita un melnais mūks” ir izdevies nokļūt uz janvāra topa trešās vietas pakāpiena. Šis ir vēsturisks detektīvromāns, kurā netrūkst ne baisu notikumu, ne romantisku attiecību, tādēļ tas patīk dažādu žanru cienītājiem.

Savukārt topa ceturtajā vietā ierindojusies Ellenas Bergas e-grāmata “Tu man arī” , kuras sižeta līniju virza trīs skolas laiku draudzenes, kas satikušās pēc divdesmit piecu gadu pārtraukuma un kopīgi cenšas atrisināt ģimenes, karjeras un attiecību jautājumus. Darbs ir asprātīgs un intriģējošs, tāpēc tā lasīšana ir jauka izklaide.

Terijs Heizs ir radījis spriedzes pilno darbu “Es esmu Svētceļnieks” , kuru šobrīd var atrast daudzu valstu populārāko darbu topos, bet janvārī mūsu e-grāmatu topā tas ieņem piekto vietu. Šis ir stāsts par perfekto noziegumu, kas liek jautāt: vai perfektais noziegums vispār ir iespējams? Literatūrkritiķi visā pasaulē slavē Heiza meistarību, kas izpaudusies jau šajā debijas romānā.

E-grāmatu lasītāji ar nepacietību gaida Annas Todas darbu sērijas “After” turpinājumu, taču 2. daļa “After. Pēc mūsu strīda” ieņem janvāra e-grāmatu topa sesto vietu. Tesas un Hārdina attiecības turpina būt reizē kaislīgas un iznīcinošas, un tā vien šķiet, ka jāpiekāpjas ir abiem darba varoņiem. Tiem e-grāmatu cienītājiem, kas vēl nav paguvuši iepazīties ar pasaules slavu ieguvušo darbu, iesakām to izdarīt jau tagad, jo jau martā gaidāma sērijas trešā daļa latviešu valodā.

Vācu rakstnieka Tomasa Glaviniča romāns “Lielākais brīnums” , kas janvārī e-grāmatu topā ieņem septīto vietu, vēsta par cilvēka izturību, mīlestības spēku un liktenīgiem dzīves pavērsieniem. Tajā ikviens lasītājs atradīs dzīves gudrības, kas liks pārdomāt arī pašiem savu dzīves ritējumu.

Romantiski vēsturisko darbu cienītāji e-grāmatu topā janvārī astotajā vietā ierindojuši Šarlotes Betsas sarakstīto darbu “Pils pie ezera” . 18. gadsimta izskaņa, Francija, dzimtas noslēpumi, mīlestība un naids – tie visi ir priekšnoteikumi, lai raisītos stāsts, kas aizrauj daudzus lasītājus.

Trilleris “Vongezers” , kuru sarakstījusi Jana Vagnere, ieņem e-grāmatu topa devīto vietu. Tajā katra lappuse ir vēstījums par cilvēku bailēm, greizsirdību un cilvēcības pārbaudījumiem, bet galvenais jautājums: vai ir vēl kas spēcīgāks par izdzīvošanas instinktu?

Janvāra populārāko e-grāmatu Top 10 noslēdz Viestura Reņģes sagatavotais darbs “Savstarpējo attiecību psiholoģija” , kas paredzēts studentiem un profesionāļiem, kuru ikdienas darbībā nākas praktiski pielietot grāmatā aprakstītās teorētiskās zināšanas.

Apple iBooks 2017. gada janvārī populārākie darbi bijuši Džodžo Mojas “Pēc tevis”, Andersa de la Motes “UltiMatum”, kā arī Simonas Ārnstedes romāni “Apelotā”, “Izprecinātā” un “Nepakļāvīgā”.

Lai jaunām un interesantām e-grāmatām piepildīts februāris!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple iBooks

2016. gada decembra e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem