Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Aizraujošs vēsturiskais romāns par 18. gadsimta notikumiem Francijā

1792. gads
Strādājot par skolotāju savu vecāku izveidotajā skolā jaunajām lēdijām pašā Londonas sirdī, Medlina Moro vada visai noslēgtu dzīvi. Bet reiz, kopā ar vecākiem apmeklējot krāšņu masku balles pasākumu, viņus pārsteidz traģisks notikums, un Medlina paliek viena šai pasaulē. Izmisīgi vēloties satikt sava tēva ģimeni, kurus iepriekš nav pazinusi, viņa dodas ceļojumā uz Franciju. Visapkārt jaušami kara draudi, tāpēc, rūpēdamies par Medlinas drošību, noslēpumainais un pievilcīgais grāfs Etjēns d’Oberī piedāvā meitenei aizsardzību, kā arī pajumti viņam piederošajā muižā.
Skaistā Mirabellas pils apbur un valdzina Medlinu, tomēr tā slēpj arī tumšus un senus noslēpumus. Kad revolūcija aptver visu Franciju un ļaužu masas vada vien nevaldāms naids un neprāts, Medlinai nākas pašai rast sevī spēkus un atšķetināt pagātnes notikumus, lai izglābtu mīļos cilvēkus un nodrošinātu laimi nākotnē.

Šarlote Betsa (Charlotte Betts), angļu rakstniece, ir vairāku romantisku vēsturisko romānu autore. Viņas romāns “Garšvielu tirgotāja sieva”, kas izdots arī latviešu valodā, 2013. gadā saņēmis balvu “Labākais vēsturiskais romāns”. Informācija par autori: www.charlottebetts.com.

No angļu valodas tulkojusi Alda Vāczemniece.


Šarlotei Betsai apraksti izdodas kā nevienam citam autoram! Tie ir vēsturiski pārliecinoši un vizuāli krāšņi, lasītājam radot sajūtu, ka no grāmatas lappusēm pretī plūst skaņas un smaržas. Un neviens nespēj palikt vienaldzīgs pret romāna varoņu piedzīvoto... Lieliska grāmata!
The Sun

Šarlotes Betsas jaunais romāns neliek vilties. 18. gadsimta Francijas nozīmīgākie vēsturiskie notikumi atdzīvojas – autorei izdodas mūs pārsteigt ar pavisam negaidītiem sižeta līkločiem un pavērsieniem.
Goodreads.com

Kaisles un drāmas piesātināts romāns. Tas aizkustina, sasilda sirdi, un brīnišķīgi savītais sižets patiesi aizrauj pat pieredzējušu lasītāju.
Britu rakstniece Keita Fērnivala

Vislabākais vēsturiski romantiskais romāns, kāds lasīts pēdējā laikā! Lai gan visi skolā esam mācījušies vēsturi, tomēr daudz interesantāk to iepazīt šādi – dzīvojot līdzi Šarlotes Betsas radīto varoņu dzīves stāstiem.
Amazon.com

Iesaki draugiem